BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacılık sektöründe hibrit çalışma tartışması----

Bankacılık sektöründe hibrit çalışma tartışması

Bankacılık sektöründe hibrit çalışma tartışması
30 Kasım 2021 - 18:02 www.finansgundem.com

Deutsche Bank İngiltere ve İskoçya CEO’su hibrit çalışma sürecinde kadın çalışanların çoğunlukla evde çalışmaya itilmesinden endişelendiğini açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank'ın en üst düzey yöneticilerinden Tiina Lee finansal hizmetler sektöründe hibrit çalışma yöntemlerinin cinsiyetçilik sorununa yol açmaması için sektör yöneticilerinin rakamları incelemek zorunda olduğunu söyledi.

Financial News’in haberine göre, Londra’da her yıl düzenlenen iş kültürü ve davranışları forumunda konuşma yapan, Deutsche Bank'ın İngiltere ve İrlanda CEO’su Tiina Lee, “Kimin ofiste ve kimin evde çalıştığına dair bu verelere aylık olarak adli bir biçimde inceleyeceğiz. Çünkü bu yöntemin herkes için başarılı olacağını kabul edebileceğimizi sanmıyorum. Cinsiyet sınırının altına düşmek istemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Lee'nin 29 Kasım tarihinde yaptığı açıklamalar, Londra’daki aktivistlerin yaygın bir şekilde dillendirdiği çeşitlilik ve kapsayıcılık mesajlarını taşıdı. Lee kadınların evden çalışmayı tercih etme olasılığının daha yüksek olduğuna dair istatistiklerin ortaya çıkması sebebiyle hibrit çalışmanın potansiyel olumsuzluklarına dikkat çekti. Deutsche yöneticisi terfilerin ve diğer önemli fırsatların başkalarına devredilebileceğine dikkat çekti.

Başarılı bankacı açıklamasında, “Herkez mutlu bir şekilde, ‘Aman tanrım, hibrit çalışma bir harika’ diye düşünüyor. Ancak sonrasında verilere bakıyoruz ve tüm kadınların hibrit çalıştığını ya da erkeklerin hibrit çalışmadığını görüyoruz. Sonrasında ise üç yıl içerisinde kariyer gelişimi ve terfiler konusunda gerçek sorunlarla karşılaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Deutsche yöneticisi, “Bu süreci nasıl ölçtüğümüz konusunda dikkatli olarak bu işe girişmeliyiz” ifadelerine yer vererek yatırım bankacılığı alanı hariç Alman bankasının çalışanlarının %98’lik kısmı için evden çalışma düzenlemesi yapıldığını belirtti.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi'nin Dış Üyesi Catherine Mann da bu ayın başlarında benzer yönde yorumlarda bulunmuştu. Finansgundem.com’da yer alan habere göre Mann, “Hibrit çalışmada potansiyel iki yol var. Bunlardan birisi fiziksel ve diğeri ise sanal. Kimin hangi yolda olacağını biliyoruz” demişti.

Kadın finans çalışanlarına pandemi darbesi

PwC tarafından bu yıl Mart ayında yayınlanan bir raporda, çoğu aylar süren sosyal kısıtlamalar döneminde ev bakım işlerinin büyük çoğunluğunun kadınlara bırakıldığını ortaya koydu. Ayrıca kısıtlama dönemlerinden yok olmaya yüz tutan otelcilik sektörü gibi alanlar kadınların en çok çalışma alanı bulduğu sektörler arasında yer alıyor.

Pandemi süresince çoğu Londra firması, çalışanların zamanlarını ofis ve ev arasında böldüğü hibrit çalışma düzenlemelerine geçti. Bununla birlikte, ABD yatırım bankalarındaki üst düzey yöneticiler sürekli olarak bir ofiste tam zamanlı çalışmanın yararlarına dikkat çekiyor. Örneğin, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon bu yılın Haziran ayında hibrit çalışmanın "abartılı" olacağını söyledi. Goldman Sachs patronu ise David Solomon evden çalışmayı "sapkınlık" olarak nitelendirmişti.

Anadolu Sigorta, kadına yönelik şiddetle mücadele çağrısına destek oldu

 

İsveç'te bir ilk: Magdalena Andersson ülkenin ilk kadın başbakanı oldu

 

Milyonlarca çalışan hibrit çalışma olmazsa istifa edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)