BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektöründe 'blockchain' hamlesi----

Bankacılık sektöründe 'blockchain' hamlesi

Bankacılık sektöründe 'blockchain' hamlesi
22 Ekim 2020 - 09:53 www.finansgundem.com

Bitpanda ve Raiffeisen Bank International, bankacılık sektöründe Blockchain uygulaması Pantos'a işlerlik kazandırmak için ortaklık kurdu

Bitpanda, blockchain birlikte çalışma özelliğine sahip olan teknoloji uygulaması Pantos’un Raiffeisen Bank International’ın teknolojik e-para çözümü olan RBI Coin üzerinde uygulanması için ortaklık kurduklarını duyurdu.

Bitpanda, 2,5 yıllık bir araştırma ve geliştirmenin ardından geliştirdiği Pantos (PAN) teknolojisine, Raiffeisen Bank International (RBI) ile bir ortaklığa girerek, işlerlik kazandırıyor. Yapılan iş birliği kapsamında Pantos teknolojisi, Avusturya merkezli Raiffeisen Bankası‘nın bir e-para çözümü olan RBI Coin üzerinde uygulanacak.

Bitpanda ve Raiffeisen arasında imzalanan bu ortaklık blockchain birlikte çalışabilirlik ve hızla gelişen blockchain teknolojilerine bankacılık endüstrisinin ayak uydurması için önemli bir dönüm noktası oluşturuyor.

Pantos, Bitpanda ekibi tarafından Viyana Teknik Üniversitesi ile geliştirilen büyük bir Avrupa blok zinciri birlikte çalışabilirlik projesi. Pantos’un amacı, token projelerinin belirli bir blok zincirinden bağımsız olarak çalışmasını sağlamak. RBI’nin bir endüstri ortağı olarak Pantos projesine katılması, son 2,5 yıllık bir gelişimin başarılı olduğunu gösteren Pantos protokolünün olgunlaşmasında oldukça önemli bir adımı temsil ediyor.

RBI Coin ise, bankalar arası ve şirketler arası ödemeler için nakit ve likidite yönetimini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen yeni nesil bir bankacılık ve dijital nakit çözümü. Hem ticari hem teknik açıdan temelde farklı bir mimariye sahip blockchain üzerine inşa edilmiş birçok finansal uygulama bulunuyor. Bu tür gelişmeler, bu farklı uygulamalar arasında hiçbir doğal bağlantıya sahip olmamanın zorluğunu beraberinde getiriyor ve bu da birkaç silo çözümünün paralel olarak çalışması riskine yol açıyor. RBI’nin Pantos ile iş birliği, farklı blockchain uygulamaları arasındaki birlikte çalışabilirlik sorunlarını ele alma ve çözme konusunda kararlı bir girişimi temsil ediyor.

İmzalanan iş birliği hızla gelişen blockchain teknolojileri alanında bankaların bu teknolojileri günlük işlemlerinde kullanmaları açısından önemli bir adımı teşkil ediyor. RBI, farklı blockchain ekosistemlerinin birlikte çalışabilirliğin sağlanmasına yardımcı olan teknolojiyi kullanan Pantos ‘un bir parçası olacaktır.

Bitpanda'nın Kurucu Ortağı ve CEO'su, Paul Klanschek, “Bugün, yalnızca kripto para alanında değil, aynı zamanda teknoloji şirketlerinde, bankalarda ve hükümetlerde de birçok rakip protokol görüyoruz. Tüm bu protokollerin nasıl birleştirileceği sorusu hâlâ cevapsız kalıyor. Pantos projesi, blockchain’in ve kripto paraların parçalanmış alanları için birleştirici bir çözüm sunmayı amaçlıyor.Tamamen araştırma ve Kavram Kanıtı odaklı mod ile geliştirilen teknolojimizi RBI Coin'leri ile çalışabilir hale getirmek için RBI ile bir ortaklık yapmaktan dolayı oldukça mutluyuz" dedi.

Raiffeisen Bank International Stratejik Ortaklıklar ve  Ekosistemler Başkanı, Christian Wolf ise, "Pantos teknolojisi, bankacılık grubumuzda varlıkların tokenize edilmesinin gerçeğe dönüştürülmesinde ve böylece bankacılık müşterileri için daha kapsamlı ve esnek kullanım durumlarına imkân sağlayarak önemli bir rol oynuyor “diye konuştu.

Bitpanda ve RBI arasında gerçekleştirilen bu ortaklık Pantos projesi için önemli bir dönüm noktasını teşkil ediyor. Anlaşma Bitpanda’nın geçmiş yıllardaki araştırma geliştirme çalışmalarının başarılı olduğunu ve buna bağlı finans sektöründe teknolojik ürünlerin daha fazla kullanılmasına yol açtığını gösteriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)