BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankacılık sektöründe bir ilk----

Bankacılık sektöründe bir ilk

Bankacılık sektöründe bir ilk
04 Kasım 2021 - 09:15 www.finansgundem.com

Yeni Zelanda hükümeti kabul ettiği yasayla, ülkedeki banka ve finans kuruluşlarının yaptığı yatırım ve verdiği kredilerle "iklim değişikliği ve küresel ısınmaya ne kadar etki ettiğini" açıklama zorunluluğu getirdi.

Geçtiğimiz hafta perşembe günü kabul edilen yasayla Yeni Zelanda, çevre sorunları ve bankacılık sistemi arasındaki ilişkiyi şeffaf hale getiren ilk ülke oldu.

Buna göre ülkede faaliyet gösteren yerli ve yabancı en az 620 milyon euro (1 milyar Yeni Zelanda doları) nakit ya da taşınmaz değere sahip her banka, finans kuruluşu ya da sigorta şirketi yeni yasaya uymak zorunda olacak.

Söz konusu yasa, aralarında Avustralya ve Yeni Zelanda'daki 4 büyük banka olan "Commonwealth Bank of Australia, Australia and New Zealand Banking Group, Westpac Corp ve Avustralya Ulusal Bankası"nı da içeren 200 finans kuruluşunu kapsıyor.

"Yeni Zelanda bu alanda dünya lideri. Başka ülkelerin de iklim konusunda bazı bilgileri ifşa etmesi için önderlik ediyoruz."

Yeşiller Partisi lideri ve Yeni Zelanda İklim Değişikliği Bakanı James Shaw yaptığı açıklamada, ülkesinin küresel ısınma ve iklim krizi konularına duyarlılık açısından dünya lideri olduğunu belirterek söz konusu yasanın Wellington hükümetinin 2025 yılına kadar tüm kamu sektörünün sıfır emisyon hedefine ulaşması için elzem olduğunu söyledi.

Shaw, "Yeni Zelanda bu alanda dünya lideri. Başka ülkelerin de iklim konusunda bazı bilgileri ifşa etmesi için önderlik ediyoruz." dedi.

Wellington hükümeti söz konusu yasa üzerinde Nisan 2021'den beri çalışıyordu. Ülkenin uzun vadeli hedefi Paris İklim Antlaşması'nda belirtilen 2050 yılına "0 emisyon" oranına ulaşmak.

Merkel'den kritik 'iklim anlaşması' önerisi

 

"İklim finansmanı 2025'e kadar 500 milyar doları aşacak"

 

İklim dönüşümünün şifresi 5 yıllık hedefler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)