BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık Sektörü için yeni çalışma başlatılıyor----

Bankacılık Sektörü için yeni çalışma başlatılıyor

Bankacılık Sektörü için yeni çalışma başlatılıyor
20 Eylül 2018 - 12:04 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, YEP çerçevesinde bankacılık sektörü için alınacak tedbirleri de açıkladı

FINANSGUNDEM.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin ekonomik açıdan geleceğini belirleyecek YEP'i açıkladı. Albayrak’ın konuşması içinde önemli bir bölüm de bankacılık sektörüne ait. İşte Albayrak’ın dile getirdiği önlemler paketi.

GEREKLİ GÖRÜLÜRSE MALİ  PROGRAM GÖZDEN GEÇİRİLECEK

“İçinden geçtiğimiz dönem adım atmamızı gerektiriyor. Bankaların sermaye yeterlilik rasyonu Temmuz ayı itibariyle yüzde 16.1 olarak gerçekleşti ve sektör çok güçlü. Reel sektörde problemler olduğunu biliyoruz. Bankacılığın güçlü yapısını sürdürmesi ve reel sektörü desteklemesi bu programın önceliklerinden biri. Bankaların güncel mali yapılarını ve aktif kalitelerini tespit etmek için Mali Bünye Değerlendirme Çalışmalarını başlatıyoruz. Gerekli görüldüğü takdirde bankacılık sektörünün mali yapısı gözden geçirilecek ve reel sektöre uygun krediler sağlanacak. Kapsamlı politika setini devreye sokacağız. Bunların yanında Türkiye Kalkınma Bankası'nın görev alanını genişleteceğiz. Emlak Bankası gayrimenkul sektörünü canlandıracak. Yeniden yapılandırma kapsamında BDDK'nın Ağustos ayında aldığı karar TBB tarafından yapılan açıklamayla birlikte aktif şekilde uygulanmaya başlandı.”

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)