BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektörü için yeni bir dönem başladı----

Bankacılık sektörü için yeni bir dönem başladı

Bankacılık sektörü için yeni bir dönem başladı
01 Nisan 2021 - 08:31 www.finansgundem.com

Dijital bankacılık lisansı vermeye hazırlanan BDDK, bankaya gitmeden uzaktan işlem yapabilme sistemini hayata geçiren yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımladı.

Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun konu ile ilgili Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacı, bankalar tarafından yeni müşteri kazanımında kullanılabilecek uzaktan kimlik tespiti yöntemlerine ve müşteri kimliğinin tespit edilmesini müteakip sunulacak bankacılık hizmetlerine yönelik olarak mesafeli olsun olmasın bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden yazılı şeklin yerine geçecek şekilde ya da mesafeli olarak sözleşme ilişkisinin kurulmasına yönelik usul ve esasları düzenlemek olarak gösterildi.

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞMEDE BDDK, GEREKLİ GÜVENLİK VE GİZLİLİK SEVİYESİ OLUŞTURULMASINI ZORUNLU TUTACAK

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, uygulanacak yöntemde müşterinin genellikle bir uygulama üzerinden videokonferans ile kimlik tespitinin yapılarak banka hizmetlerinden yararlanması sağlanacak. BDDK, görüntülü görüşmede gerekli güvenlik ve gizlilik seviyesi oluşturulmasını zorunlu tutacak. Görüntülü görüşme, şifreli-güvenli iletişimle yapılacak. Görüntülü görüşme ile kimlik tespiti işleminde kullanılabilecek kimlik belgeleri, belgelerin güvenlik öğeleri ve doğrulanması konusunda her bankanın kendisine göre yöntem geliştirmesi bekleniyor.

BDDK: Bankacılık sektörü net karı 9.22 milyar TL

 

Erdoğan: Dijitalleşmeye en hızlı ayak uyduran sektör bankacılık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)