BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektörü 2015'te yüzde 20 büyür----

Bankacılık sektörü 2015'te yüzde 20 büyür

Bankacılık sektörü 2015'te yüzde 20 büyür
28 Aralık 2014 - 07:02 www.finansgundem.com

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, ekonomik gelişmelere bağlı olarak yurt dışında büyüme fırsatlarını her zaman değerlendirdiklerini söyledi

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, 2015 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyüyeceği ve iç talebin büyümeye katkısının artış göstereceği varsayımıyla, sektörde kredilerin yıllık artış hızında yükseliş yaşanacağını ve büyüme hızının yüzde 20'ler seviyesinde gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu.
 
VakıfBank'ın ve bankacılık sektörünün 2015 yılına yönelik beklentilerini paylaşan Aydoğan, cari açığı düşürmek için alınan önlemlerin etkisiyle 2014 yılında bireysel kredilerin yıllık artış hızında belirgin bir yavaşlama yaşandığını ve bunun etkisiyle sektörde toplam kredilerin yıllık artış hızında düşüşe neden olduğunu belirterek şunları söyledi: "2015 yılında ise Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyüyeceği ve iç talebin büyümeye katkısının artış göstereceği varsayımıyla, sektörde kredilerin yıllık artış hızında 2014 yılına göre bir yükseliş yaşanacağını ve büyüme hızının yüzde 20'ler seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Aynı şekilde sektörde toplam mevduatın yıllık artış hızında da bir yükseliş yaşanacağını ve mevduat büyümesinin 2015 yılında yüzde 14 seviyesine ulaşacağını düşünüyoruz. Mevduatın krediye dönüşüm oranının yükselmesinin yaratacağı rekabetin, sektörün daha uzun vadeli mevduat dışı kaynaklara yönelmesini sağlayacağını ve sektörde önemli bir sorun olan vade uyumsuzluğuna olumlu yönde katkıda bulunacağını düşünüyoruz."
 
Katılım bankacılığı çalışmaları sürüyor
 
VakıfBank Yönetim Kurulu'nun 22 Aralık 2014 tarihinde almış olduğu kararla; VakıfBank tarafından yürütülen katılım bankası kurulması konulu projeye, Hazine Müsteşarlığı'nın garantörlüğü kapsamında, İslam Kalkınma Bankası'ndan 300 milyon dolar tutarında proje finansmanı temin edilmesi ile ilgili işlemleri yerine getirmek üzere Genel Müdürlük makamını yetkilendirdiğini anımsatan Aydoğan, katılım bankacılığı konusunda söz konusu çalışmalara devam ettiğini ve belirli aşamalarda kamuyu bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.
 
750-800 personel alımı yapmayı planlıyoruz
 
2014 yılını 893 şube ve yaklaşık 14 bin 900 personelle tamamlayacaklarını belirten Aydoğan, "Müşterilerimize daha yakın olma ve tabana yayılma stratejilerimiz doğrultusunda 2015 yılında da şube açılışlarına devam edeceğiz. Bankamızın 1.000 şubeye ulaşma hedefi doğrultusunda, 2015 yılı içerisinde azami çaba göstererek, gelecek yıl için yaklaşık 750-800 personel alımı yapmayı planlıyoruz" dedi. Ekonomik gelişmelere bağlı olarak yurt dışında büyüme fırsatlarını her zaman değerlendirdiklerini vurgulayan Aydoğan, bu değerlendirmeler sonucunda VakıfBank için uygun bir konjonktür oluştuğunda, söz konusu çalışmaları dikkate alacaklarını ifade etti. Aydoğan, gelecek dönemlerde sadece yurt dışında büyüme fırsatlarını değil, uluslararası fonları ülkenin finansal sistemine dahil ederek, bu alandaki büyüme fırsatlarını da değerlendireceklerine dikkati çekti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)