BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık Kanunu'nda değişiklik için teklif----

Bankacılık Kanunu'nda değişiklik için teklif

Bankacılık Kanunu'nda değişiklik için teklif
20 Ekim 2014 - 12:49 www.finansgundem.com

Bankacılık Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu

Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 
   
Tasarıda Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı'nın doğrudan katılım bankası kurabileceği, bu suretle katılım bankası kurulması halinde kurucu banka ve kurulacak katılım bankası, bu maddenin birinci fıkrasında ifade edilen muafiyetler ve istisnalardan aynen yararlanacağı yer alıyor.
   
Tasarıda Banka hisselerinden, Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ve temsil ettiği (A) ve (B) grubu hisselerden diğer mülhak vakıflara ait olanları hariç olmak üzere, yüzde 58,50946 oranındaki payın tamamı, Banka tarafından üç ayrı firmaya yaptırılan değerleme çalışmasının sonuç bölümlerinde belirtilen değerlerin ortalaması gözönünde bulundurularak Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek beher hisse değeri üzerinden hesaplanacak bedel karşılığında Hazineye devredileceğibelirtiliyor. Devir bedeli olarak, Hazine Müsteşarlığı bütçesinin ilgili tertibinden karşılanmak üzere nakit, kira sertifikası, taşınmaz, tesis, özelleştirmeye konu varlıklar ve/veya benzeri gayri nakdi değerler hisse sahibi vakıflara hisseleri nispetinde verilecek. Ödemenin ne şekilde yapılacağı ve buna ilişkin usul ve esaslar, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Bakan ile Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakanın müşterek teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)