BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık dönüşse de müşteri ihtiyaçları değişmiyor----

Bankacılık dönüşse de müşteri ihtiyaçları değişmiyor

Bankacılık dönüşse de müşteri ihtiyaçları değişmiyor
23 Mart 2021 - 17:51 www.finansgundem.com

Dijital bankacılık trendleri 2021’de dönüşüyor. Ancak müşteri ihtiyaçları halen aynı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

1914 yılında William Scott adında bir ekonomist tarafından bankacılık üzerine yazılan kitapta, ticari bankaların tercih ettiği dört temel hizmetin mevduat ve kasa hizmetleri, ödemeler, kredi ve yatırım olduğu söylendi. Bankaların birincil fonksiyonu geçtiğimiz 200 yıldan fazla sürede değişmemiş olsa da, bu hizmetlerin sunulma şekilleri çarpıcı bir şekilde değişti. Eski bankacılık sistemleri evrak üzerine kuruluyken 21. yüzyılda içinde bulunduğumuz bilgi çağı, bankacılık sektörünün veri ve ağlara yönelmesine neden oldu.

Ancak bankacılık sektörünün 1790’lardaki başlangıcından bu yana sabit kalan tek şey müşteri ihtiyaçları oldu. Bankacılık müşterileri paralarına kolay ve hızlı erişim sağlamak istiyor. Aynı zamanda bankalarıyla güven ilişkisi kurmayı istiyor. Bununla birlikte kişiselleştirilmiş hizmetler de öne çıkıyor. Kişiselleştirme, bankacılığın eski dönemlerinde, müşterinin bankacıyla yüz yüze iletişim kurması anlamına geliyordu.

finansgundem.com'un derlemesine göre, 2021 yılında, küresel bir pandemi sürecinde ise, bankalar bu müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için eşi benzeri görülmemiş bir hızla dijitalleşiyor ve dönüşüyor. JPMorgan Chase’in Müşteri Deneyimi Müdürü Alison Beer, 2021’in üç dijital bankacılık trendinin otomasyon, kişiselleştirme ve gerçek zamanlı ödemeler olacağını düşünüyor.

Otomasyon

Beer, “müşteriler tercih ettikleri kanalda netlik arıyor. Eğer bir kanalı tercih ediyorlarsa, işlemlerinin tamamını burada gerçekleştirmek istiyorlar” dedi. Açıklamasının devamında, “hızlı bir şekilde müşterilerin dijital ortamda işlemlerini gerçekleştirebildiğini görüyoruz. Müşteriler finans işlemlerinin tamamını bir platformda gerçekleştirmek istemekle kalmıyor, bunu bizim yapmamızı istiyor. Bu nedenle giderek daha fazla müşterinin otomatik ödemeleri tercih ettiğini görüyoruz” ifadesini kullandı.

Bankanın 2021 dijital bankacılık trendleri raporuna göre, otomasyon sistemlerinin müşterilere sağladığı en önemli faydalardan biri de tasarruf yapmayı kolaylaştırması. Araştırmaya göre, ankete katılanların %80’i korona virüs nedeniyle birikim yaklaşımında değişiklik yaptı. Ancak katılımcıların yaklaşık %40’ı gelecek yıl daha fazla birikim yapmayı hedefliyor. Bankanın otomatik birikim hizmetini kullanan müşterilerin %91’i ise bu yöntemden memnun.

Gerçek zamanlı ödemeler

Gerçek zamanlı ödeme sistemi, banka ve bankacılık sistemleri arasında anında para transferini mümkün kılıyor. Ödemeler yılın 365 günü, günün 24 saati kesintisiz gerçekleştirilebiliyor. Chase’in araştırması ise müşterilerin kişiler arası ödeme çözümlerini benimsediğini gösteriyor. Müşteriler aynı zamanda ödemelerini daha kolay takip edebiliyor.

Kişiselleştirme

Beer’a göre, kişiselleştirme kilit önem taşıyor. Beer, “kanallarımızın müşterilerimiz için iyi çalışması, kişiselleştirilmiş olmalarına bağlı. En popüler özelliklerimizden biri de Snapshot. Bu özellik müşterilerin günlük işlemlerini ve takip ettikleri finansal alışkanlıklarını görmeye imkan tanıyor” dedi. Açıklamasının devamında, “müşterilerimizin nasıl harcama yaptığı konusunda analiz sağlayabiliyoruz. Bu hoşlarına gidiyor” ifadesini kullandı.

Beer bu trendlerin yükselişte olduğunu, ancak yeni olmadığını hatırlattı. Açıklamasında, “bu trendleri 2020’den önce de görüyorduk, pandemi yalnızca süreci hızlandırdı. 2021 yılında bu trendler giderek daha fazla müşterinin dijital kanallara yönelmesiyle birlikte kalıcı hale gelecek” dedi.

Citigroup’tan görüntülü toplantı yasağı

 

UBS 4.5 milyarlık cezadan kurtulabilecek mi?

 

Wells Fargo’nun yıldız fonu başarısızlığa mahkum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)