BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık devi 35 bin kişiyi işten çıkaracak----

Bankacılık devi 35 bin kişiyi işten çıkaracak

Bankacılık devi 35 bin kişiyi işten çıkaracak
30 Ekim 2015 - 08:23 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, gelecek iki yılda 35 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı

Alman banka, gelecek iki yılda 35 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı. 2020 stratejisini hayata geçirmeye hazırlanan Deutsche Bank, işten çıkarmalar sayesinde maliyetlerini 3,8 milyar euro azaltmayı hedefliyor.

Deutsche Bank'tan, 2015 yılı 3. çeyrek mali sonuçlarına ve 2020 yılı stratejisi kapsamında alınan tedbirlere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, bankanın, bu yılın 3. çeyreğinde 6 milyar euro zarar ettiği ve net gelirinin de yıllık yüzde 7 azalarak 7 milyar 330 milyon euroya gerilediği ifade edildi. Bankanın 2020 stratejisi kapsamında işten çıkarmayı ve bazı bölgelerde faaliyetlerini sonlandırmayı amaçladığı belirtilerek, aralarında Arjantin, Şili, Meksika, Peru, Uruguay, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Malta ve Yeni Zelanda'da faaliyetlerine son vereceği kaydedildi.

Açıklamada, banka bünyesindeki 9 bin tam zamanlı personelin ve küresel teknoloji alanının altyapısında da dış yüklenici pozisyonunda 6 bin olmak üzere toplam 15 bin kişinin işten çıkarılacağı ifade edildi.

Bankanın yaklaşık 4 milyar euroluk varlıklarını satması sonucu gelecek 2 yıl içerisinde de 20 bin kişiyi daha içten çıkaracağı aktarıldı. Açıklamada, bankanın Almanya’da 200’den fazla şubesini kapatacağı ve Postbank iştirakini satacağı da belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deutsche Bank Yönetim Kurulu Eş Başkanı John Cryan, bu yılın Nisan ayında 2020 Strateji Planı'nı duyurduklarını anımsatarak, "Temmuz ayında Yönetim Kurulu'na katıldığımdan beri, arkadaşlarımızla bankayı istikrara kavuşturmak ve uzun vadeli performansı yakalamak için çalışıyorum. Şimdi daha iyi bir Deutsche Bank inşa etmek için planlarımızı uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bankanın 4 stratejik hedefi bulunduğunu belirten Cryan, şunları da kaydetti:

"Birincisi, daha basit ve etkili olmak, ikincisi daha az riskli olmak, üçüncüsü daha iyi sermayeleşme ve sonuncusu da Deutsche Bank'ı büyük bir disiplinle yönetmek. Ne yazık ki bu da bizim bazı şubelerimizi kapatmak ve bazı ülkelerdeki faaliyetlerimizi sonlandırmak ve bazı ön ofis ve altyapı personelimizi de azaltmak anlamına geliyor."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)