BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriBankacılığın zirvesinden profesyonel fotoğrafçılığa----

Bankacılığın zirvesinden profesyonel fotoğrafçılığa

Bankacılığın zirvesinden profesyonel fotoğrafçılığa
09 Kasım 2022 - 17:30 www.finansgundem.com

UBS’in Baş Risk Sorumlusu Christian Bluhm tutkuyla bağlı olduğu fotoğrafçılığı tam zamanlı bir işe çevirmek için dev İsviçre bankasından ayrılıyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası UBS’in Baş Risk Sorumlusu Christian Bluhm tam zamanlı profesyonel fotoğrafçı olabilmek için istifa edeceğini duyurdu.

Financial Times’ın haberine göre bu olağandışı kariyer değişikliği salı günü açıklandı. Bluhm UBS’in İsviçre’nin tarihi Zürih kentinde, UBS’in merkez binasına kısa mesafede bir stüdyo ve galeri açacak. Matematik eğitimi alan 53 yaşındaki Alman bankacı işine ve diğer akademik fırsatlara odaklanabilmek için mayıs ayında bankadan ayrılacağını açıkladı.

Bluhm ayrıca fotoğrafçılık hizmetlerini sıraladığı bir internet sitesi de başlattı. Site içerisinde fotoğrafçılık firmasının şehir ve doğa fotoğrafçılığı, düğün, moda ve profil çekimleri gibi hizmetlerin sağlandığı belirtiliyor. Bluhm kariyer değişikliği kararı ile ilgili, "Bu deneyim beni o kadar büyüledi ki, profesyonel fotoğrafçılıkta hiç bitmeyen bir yolculuğa başladım" açıklamasında bulundu.

Bluhm, Bank of America Merrill Lynch anlaşma uzmanı Matthew Greenburgh'un izlerini takip ediyor. Greenburgh bankacılık kariyeri boyunca RBS’in ABN Amro’yu devralması ve Lloyds Bank’in HBOS’i devralması gibi büyük anlaşmalara danışmanlık yapmıştı. 2010 yılın da 49 yaşında bankacılıktan ayrılan Greenburgh kariyerine fotoğrafçılıkla devam etmişti.

UBS'nin Avrupa CEO'su Christine Novakoviç, 2007 yılında İsviçre bankasına katılmadan önce iki yıl boyunca sanat eserleri satmıştı.

UBS CEO'su Ralph Hamers, Bluhm'un ayrılışı ile ilgili açıklamasında bundan sonraki kariyeri için iyi dileklerini belirterek “Ayrıca, son altı yıldaki liderliği ve bağlılığı için, kendisinin ve ekibinin aktif risk yönetimi yoluyla sürdürülebilir performansımıza yaptığı önemli katkılar için, Christian'a şahsen teşekkür etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Bluhm, 2016'dan beri UBS'nin Baş Risk Yönetici görevini yapıyor. Banka bu süre zarfında banka, İsviçreli rakibi Credit Suisse'i vuran skandalların çoğuna karışmaktan kurtuldu.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, UBS geçen yıl aile yatırım ofisi Archegos Capital'in iflasından sonra 861 milyon dolarlık bir zarara uğramıştı. Ancak bu zarar, Credit Suisse'in 5,5 milyar dolarlık kaybının gölgesinde kaldı. Her iki banka da eski Tiger Management Analisti Bill Hwang tarafından yürütülen yatırım firmasına birinci sınıf broking hizmetleri sunmuştu.

UBS Bluhm’dan boşalan koltuğa, şu anda bankanın varlık yönetimi işinde riski yönetiminden sorumlu olan Damian Vogel’ı getirecek. UBS CEO’su Hamers, "Güçlü sicili, risk alanındaki derin uzmanlığı ve tüm varlık sınıflarındaki deneyimi ile Damian, risk işlevlerimizi geleceğe taşımak için idealdir" açıklamasında bulundu.

Resmi duyuru yapıldı: Sosyal medya devi 11 bin çalışanını işten çıkardı!

 

Citigroup’ta toplu işten çıkarma

 

Ölen müşterilerinin hesaplarından para çalan bankacı yakayı ele verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)