BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılığın yıldızı parlıyor----

Bankacılığın yıldızı parlıyor

Bankacılığın yıldızı parlıyor
02 Kasım 2021 - 13:19 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul'da iki haftadır yaşanan yükselişte bankacılık hisseleri baş rolü oynuyor. İşlem hacimlerindeki yükseliş dikkat çekerken bankacılık hisseleri yatırımcısına endeksin üzerinde getiri sağlıyor.

Borsa İstanbul'da yükseliş üst üste 11. gününde de devam ediyor. Son 10 günde artıda kapanan BİST 100 Endeksi'nde bankacılık hisseleri pozitif gelen bilançoların da desteğiyle endeksi ve işlem hacimlerini yukarı taşıyor.

18 Kasım'da 1.200 puanın altını gören BİST Bankacılık Endeksi, o tarihten bu yana 10 işlem gününde yaklaşık yüzde 17 prim yapmış durumda. Bu süreçte BİST 100 Endeksi'ndeki artış ise yaklaşık yüzde 9.

İşlem hacimlerinde dikkat çeken yükseliş

Dünya'dan Hüseyin Koyuncuğolu'nun haberine göre, bankacılık sektörü hisselerinde işlem hacimlerinde de artış dikkat çekiyor. Ekim ayı başından bu yana 22 işlem gününde bankacılık endeksinin BİST 100'deki işlem hacminden aldığı pay sadece 4 günde yüzde 20'nin altına inerken özellikle son 2 haftada yaşanan yükseliş ön plana çıkıyor. Ekim ayının ikinci yarısında sadece bankacılık endeksinin işlem hacimleri 5 milyar liranın üzerinde gerçekleşiyor. Son 2 haftada işlem hacmindeki banka hisselerinin oranı yüzde 30'a yaklaşmış durumda.

Özellikle ekim ayının son işlem gününde BİST 100'deki işlem hacminin yüzde 36,7'si sadece bankacılık hisselerinde gerçekleşti.

Her 3 işlemden 1'i bankacılık hisselerinde

BIST’in işlem hacmi dün 28 milyar TL olurken bunun yüzde 10’unu beklentilerin üzerinde kar açıklayan Garanti BBVA'dan gelmişti. Garanti BBVA'dan 2,9-3,3 milyar arasında net kar beklenirken 3,6 milyar TL kar etmişti. Garanti Bankası, bugün de gün ortası itibariyle BİST 100'deki işlem hacminin yüzde 15'ini tek başına sağlıyor. (19,2 milyar liranın 1,5 milyar lirası).

Bugün de bankacılık endeksinde ise işlem hacmi 3 milyar liraya yaklaşıyor. Bu da Borsa İstanbul'daki 3 birimlik işlemden 1 biriminin banka paylarında gerçekleştiği anlamına geliyor.  Dün de 20 milyar lirayı aşan BİST 100 işlem hacminin 5 milyar lirası bankacılık hisselerinde gerçekleşmişti.

Dün akşam da Yapı Kredi'den beklentileri aşan net kâr açıklaması bu gelmişti. Yapı Kredi'den 3 milyar TL arasında net kar beklenirken gerçekleşen rakam 3,25 milyar TL kar şeklinde oldu.

Bankacılık sektöründe karlılık artıyor

Bankacılık sektörünün Eylül net kârı 8,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu rakam aylık yüzde 3 artış gösterirken, çeyreklik olarak yüzde 33 artış, yıllık olarak ise yüzde 158 artış gösterdi. Sektörün aylık karlılık artışında güçlü gelişen net faiz gelirleri ve komisyon gelirleri etkili oldu. Ayrıca azalan ticari/kur/swap giderleri de aylık karlılığı destekledi gösterdi.

Starling Bank CEO’su: Açık bankacılık tam bir hayal kırıklığı

 

Yapı Kredi Özel Bankacılık Golf Turnuvası’nın şampiyonları belli oldu

 

BDDK Başkanı Akben: Bankacılık sektörümüz gayet sağlam bir durumda

 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Taki02 Kasım 2021 20:30

    Ne güzel iş, satışa geçince bi bahane bulacaklar kesin. Böyle borsa mı olur, kumarheneden hallice...

  • Şule 02 Kasım 2021 20:03

    Kamu bankaları berbat durumda. Karları yarı yarıya azaldı.. bu durum tüm bankaları daha iyi yapmaz.

  • Ad Pin 02 Kasım 2021 19:46

    2-3 özel banka Üzerinden belli güç odakları Manipülatörler oyun çeviriyorlar.. ancak akan suya kimse direnemez.. Güç odaklarının ky alsın algısı yaratmaya yönelik manipülatif hareketleri eninde sonunda bitecektir. . Bu hissedildiğini/idrak edildiğinde sektör baş aşağı olursa kimse şaşırmasın

  • Bankacılık02 Kasım 2021 14:55

    Hangi bankacılık büyüyor. Halkbank hissesi para öğütme makinası. Birikimlerimi parça pinçik etti. Siz dahil hiçbiriniz bizleri koruyucu bir politika gerçekleştirmediniz. Allah aşkına yeter ya yeter bıktım. Kaç sene geçti. Paramı kurtarayım borsanız sizin olsun. Yatırıcam faize, dolara, emtiaya bakacam keyfime. Böyle bir rezillik olur mu insaf!

  • Teco Mechiko02 Kasım 2021 14:42

    Parlıyor bencede acaip parlak 1500 den yüzde 3 uzaklasmak lazımdı ki hisselerde kalıcı olalım o seviye 1545 civarına gelir bugün denedik kalamadık simdilik üstünde istünde kalınmadığı sürece aşağısı kesindir.