BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılığın Oscar’ı Akbank’a!----

Bankacılığın Oscar’ı Akbank’a!

Bankacılığın Oscar’ı Akbank’a!
12 Aralık 2016 - 08:13 www.finansgundem.com

Akbank 2016’da 5 ayrı uluslararası kurum tarafından “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi. Akbank’ın bu yılki 5’inci ‘En İyi Banka’ ödülü The Banker’dan geldi!

BARIŞ BEKAR – FINANSGUNDEM.COM / LONDRA

The Banker tarafından düzenlenen "Yılın Bankası Ödülleri" - "Bank of the Year Awards" sahiplerini buldu. Uluslararası bankacılık sektörünün büyük önem verdiği bu prestijli ödül töreninde Akbank, Türkiye’de Yılın Bankası oldu. Böylece Akbank, farklı finans yayınları tarafından bu yıl 5. kez Türkiye’deki en iyi banka unvanını aldı. Akbank bu yıl başından itibaren Euromoney, Global Finance, EMEA Finance ve World Finance yayınlarından da “Türkiye’nin En İyi Bankası” ödülünü kazandı. Akbank ayrıca bu yıl Türk bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Euromoney tarafından “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası” seçildi.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Akbank olarak son yıllarda izlediğimiz doğru stratejilerle piyasadaki kuvvetli konumumuzu daha da pekiştirdik. Bilançomuzun güçlü yapısını korurken, daha likit ve hem vade hem de faiz riskinin daha az olduğu bir yapıya getirdik” dedi. Hakan Binbaşgil, sözlerine şöyle devam etti:

“TL Ticari Kredilerde ilk 9 ayda %23’ün üzerinde büyüdük”

“Bu dönemde ekonomimize sağladığımız desteği geçtiğimiz yılsonuna kıyasla yüzde 9 büyüterek kredilerimizi 169 milyarı nakdi olmak üzere toplam 202 milyar TL seviyesine çıkardık ve özel sektör

bankaları arasında %0.4 pazar payı kazandık. Özellikle reel sektörün tabana yaygın bir biçimde büyümesine özen gösterdik. TL Ticari kredilerdeki ilk 9 aydaki büyümemiz %23’ü geçti. Bu da özel sektör bankaları arasındaki pazar payımızın %1.6 oranında artmasını sağladı. Akbank, güçlü sermayesi, tutarlı yönetim anlayışı, verimliliği ve aktif kalitesiyle piyasadaki en etkin özel bankalarından birisi oldu. Kuvvetli bilançomuzu kullanarak Türkiye'ye kaynak getirmeyi ve bunu reel sektöre aktarmayı da sürdürdük. Son dokuz ayda yurt dışından sağladığımız finansmanı toplamda yaklaşık 5,8 milyar dolara yükselttik. Bu kaynakları kullanarak müşterilerimize en nitelikli hizmeti sağlamak, ülkemiz için daha fazla değer yaratmak için hepimiz özel bir çaba içindeyiz. 2016’nın son günlerine girerken, bankamızın yüksek performansının hem Türkiye, hem de yurt dışında takdir edildiğini görmek hepimize büyük mutluluk ve gurur veriyor.”

“Sadece son 5 yılda teknolojiye 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptık”

Akbank’ın başarısında teknoloji ve Ar-Ge ye verilen önemin büyük payı olduğuna dikkat çeken Binbaşgil, “Mutlak müşteri memnuniyeti odağımıza ilerlerken en önemli aracımız, yeniliğe ve gelişme olan inancımız. Geleceğin bankacılığının işaretlerini bugünden müşterilerimize sunuyoruz. Dijitalleşmenin bankacılığın geleceğinin anahtarı olacağı bilgisiyle ürün ve hizmetlerimizi tasarlıyor, müşterilerimizi talep ve ihtiyaçlarını teknolojinin son olanaklarıyla karşılıyoruz. Müşterilerimize güvenlik ve hız açısından dünya standartlarının üstünde bir hizmet sunuyoruz. Bu alanda liderliği devam ettirmenin yolu dijitalleşmeyi her kanalımıza yaymak, içselleştirmekten geçiyor. Dijitalleşmenin geleceğini yıllar önce farkedip, bankacılık sektörünü kredi makinesi ile tanıştırmamızın üzerinden uzun zaman geçti. Bu süreçte aralıksız çalışarak, insan odaklı, teknolojiyle şekillenen bir dönüşüme, ürün ve hizmetlere imza attık. Dijital ve mobil kanallarımızla müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına cevap vermeye, hizmet kalitemizi artırmaya devam edeceğiz. Bu alanda sadece son 5 yılda 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptık” diye konuştu.

“Başarımız Harvard’da ders oldu”

“Bu alandaki başarımızla 2015 yılında yüzde 21 büyüyen Türk dijital bankacılık pazarında Akbank olarak büyümemizi yüzde 40’ a çektik. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3 milyona, mobil bankacılık aktif müşteri sayımız ise yaklaşık 2,5 milyona ulaştı” diyen Hakan Binbaşgil şunları söyledi:

“Akbank Direkt Mobil, pek çok uluslararası kuruluş tarafından Dünyanın En İyi Mobil Bankacılık Uygulaması seçildi; benchmark gösterildi. 2015 yılında bir yıl boyunca 90 milyon olan Akbank Direkt Mobil’den yapılan işlem adedi, bu yılın sadece ilk çeyreğinde 125 milyona ulaştı. Mobil müşteri aktifliğinde Batı Avrupa bankalarının da önündeyiz. Bu alandaki başarımız Harvard Business School’da case olarak okutuldu. Ayrıca bu yıl dijital uygulama servisleri geliştirme altyapısını online olarak dünyanın her yerinden programcılara açtık. Akbank, bu atılımıyla The Banker’ın API kategorisinde ‘Yılın Teknoloji Projesi Ödülü’nü aldı.”

“Türkiye’nin en iyi bankası, Türkiye’nin en iyileriyle çalışıyor”

Akbank’ın Türkiye’nin en nitelikli, en iyi eğitimli, en verimli çalışan kadrolarından birine sahip olduğunun altını çizen Binbaşgil, “Bankacılık, güvene dayalı, insan odaklı bir iş kolu. Sektörümüzde başarılı olmak için en iyi insan kaynağıyla çalışmak şart. Bu yılki performansımız, tüm ekibimizin takım ruhuyla, özverili bir şekilde çalışmaları sayesinde oldu. Akbanklıların yüzde 94’ü üniversite mezunu, yüksek lisans ve doktoralı çalışan oranında sektörün ilk sıralarındayız. Genç, dinamik, iyi eğitimli insan kaynağımıza yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Sadece ekonomiye değil, toplumumuza ve kültürümüze de değer katmak için çalışıyoruz”

Hakan Binbaşgil, Akbank’ın kurulduğu günden bu yana gücünü ve kaynaklarını topluma değer katmak için kullandığını vurguladığı konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Ürün ve hizmetlerimiz, operasyonlarımız, insan kaynakları politikalarımız, iş süreçlerimiz, gerçekleştirdiğimiz ve desteklediğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle paydaşlarımızın ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini artıran ve kalıcı kılan çalışmalara öncülük etmeye odaklanıyoruz. Akbank olarak her birini özenle seçip uygulamaya koyduğumuz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizi kültür ve sanat, girişimcilik ve eğitim alanlarında yoğunlaştırıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda tüm Akbanklılar’ın gönüllü olarak görev almalarını teşvik ediyor, paylaşılan deneyim ve verilen emekle daha çok insanın hayatına, daha kalıcı katkılarda bulunmayı hedefliyoruz. Bu yılki gönüllülük çalışmalarımızda; 300’e yakın gönüllümüzle 150’ye yakın etkinlikte beraber çalıştık. 45 bine yakın öğrenciye ulaştık. ”

Suzan Sabancı Dinçer’den anlamlı mail

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • STRAJESİT12 Aralık 2016 11:40

    ülkeye verdiği zararla yatırımlarından daha yüksek. Kasım ayından bu güne kadar BDDK'ya Türkiye genelinde 32 şube kapanışı bildirmiş vaziyette. İşsizlik %11 üzerine çıkmış en yüksek karı açıklayan bankalardan biri. İçimizde yaşanları temizlemez bu tür bankaların yaptıkları ile işsizlik %15'lere çıkacaktır.