BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankacılığı bıraktı milyonlar kazandıran iş kurdu----

Bankacılığı bıraktı milyonlar kazandıran iş kurdu

Bankacılığı bıraktı milyonlar kazandıran iş kurdu
10 Şubat 2020 - 11:52 www.finansgundem.com

Singapurlu girişimci Chang Wen Lai bankacılıktan istifa ettikten sonra kurduğu lojistik firmasıyla milyon dolarlar kazandı. Bir kamyonetle başlayan Ninja Van, şu an 6 ülkede faaliyet gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

32 yaşındaki Singapurlu girişimci Chang Wen Lai bankacılıktan istifa ederek, milyon dolarlık uluslararası şirket Ninja Van’ı kurdu. Fakat bu hayal gibi başarı hikayesinin gerçekleşmesi hiç de kolay olmadı. İlk müşterilerine düzgün bir lojistik şirketi oldukları konusunda ikna etmek zorunda olduğunu CNBC röportajında söyleyen Lai bunu söylemenin yapmaktan daha kolay olduğunu da ekliyor.

5 yıl öncesinde sadece bir tane ikinci el kamyonetle bütün teslimatlarını yaptıklarını ve kamyonetlerinin de sürekli bozulduğunu dile getiren Wen Lai “Açıkçası müşteriye sadece bir kamyonetim olduğunu ve yarı zamanlı çalıştığını söylesem müşterim muhtemelen ‘kaybol’ derdi” ifadelerinden bulundu.

Müşteride güven sağlamanın kolay olmadığı bir gerçek. Fakat Lai şirketinin beş arabasıyla teslimatları gerçekleştireceğini söylediğini ve başka bir filonun fotoğrafını çekerek kendisininmiş gibi gösterdiğini aktararak güven kazanıyor. “Ona ‘Birden fazla kamyonetimiz var, merak etmeyin’ dedim” ifadelerinde bulunan Lai "Ben belki de yapılacak en dürüst şey değildi" diye devam ediyor. "Ama kendimize söylediğimiz şey, hepimizin evde arabası olduğuydu ve ona altı kamyonet resmini gösterdiğimde, teknik olarak altı aracımız vardı; bir kamyonet, beş araba ve altı kişiydik" şeklinde konuşarak kararlılıklarını göstermek için gerçeği çarpıtmak zorunda olduklarını anlatıyor.

Ninja Van şu anda 20 bin şoför ve Güneydoğu Asya’da 6 ülkede 1 milyon bölgede çalışan kamyonetleriyle kendinden söz ettiren bir şirket. Bununla birlikte ilk müşterilerinin halen kendisiyle çalıştıklarını ifade eden şirket CEO’su "Gerçek şu ki, o bizi hiç terk etmedi çünkü her zaman sözlerimizi yerine getiriyoruz" diyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)