BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaBankacıların primleri kesiliyor----

Bankacıların primleri kesiliyor

Bankacıların primleri kesiliyor
04 Şubat 2013 - 06:54 www.finansgundem.com

Avrupa’da krize neden olan kurumlar olarak gösterilen bankalar çalışanlarına dağıttı primlerinde büyük çaplı indirime gidiyor

Avrupa’da krizin günah keçisi olarak gösterilen bankalar yatırım bankacılığı birimlerinde dağıtılan primlerde indirime gidiyor.
ORTALAMA YÜZDE 20 KESİNTİ
Primlerde ortalama yüzde 20’ye yakın kesinti bekleniyor.
Aralarında Barclays, Credit Suisse ve UBS gibi dünyanın en büyük bankalarının da yer aldığı finans kuruluşlarında çalışan danışmanlar ve bankacılar 2012 için alacakları prim kesintilerinin yüzde 15’i geçmesini bekliyor.
Bankaların kendi aralarında vardıkları anlaşmaya göre kesintiler yatırım bankacılığı birimlerinin büyüklüğünün beşte birine denk gelecek.
ÇALIŞAN SAYISININ AZALMASI DA ETKİLEDİ
Danışmanlık şirketi Pricewatercooperhouse’un Prim Faaliyetleri Şefi Tom Gosling, “Bankalar yatırım bankacılığı faaliyetlerini azalttığından çalışan kişi sayısı düştü bu yüzden de dağıtılacak primlerin düşürülmesi isteniyor” dedi.
Primlerin kesilmesinde bankaların hissedarlarının ve uluslararası düzenleyicilerin de etkisinin olduğu belirtildi.
Bu uygulamayı hayata geçiren ilk banka Alman Deutsche Bank oldu. Kurum bu hafta 2012’de dağıtılacak prim havuzunu yüzde 11 küçülttüklerini ve 3,2 milyar euroya indirdiklerini açıkladı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)