BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacıların Noel planlarına Omikron engeli----

Bankacıların Noel planlarına Omikron engeli

Bankacıların Noel planlarına Omikron engeli
07 Aralık 2021 - 13:30 www.finansgundem.com

Omikron varyantının Avrupa’da hızlı bir şekilde yayılması finans devlerinin Noel organizasyonlarından bankacıların iş seyahatlerine kadar birçok planın yeniden değerlendirilmesine yol açtı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Seyahat yasakları, iptal edilen partiler ve sanal Noel toplantıları... Londra finansı yeni Omikron varyantının ardından Noel planlarını gözden geçiriyor.

Finansgundem.com’da yer alan habere göre, İsviçre bankası UBS, Avrupa’daki sözleşme bankacılarının yurtdışı iş seyahatlerini frenleyerek Noel rotasını değiştiren ilk banka olmuştu. Avrupa hükümetlerinin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle İsviçre bankası çalışanlarından iş seyahatlerinden kaçınmalarını talep etti. İsviçre 20’den fazla ülkeden gelen ziyaretçiler için 10 günlük karantina şartı uyguluyor. İngiltere, ABD ve diğer ülkeler de gelen yolcular için pandemi kurallarını sıkılaştırdı.

Londra’daki finans firmaları da Omikron varyantının ortaya çıkışıyla birlikte ofise dönüş, seyahat ve Noel planlarını gözden geçiriyor. İngiltere Sağlık Güvenliği Teşkilatı’nın açıkladığı son verilere göre ülkede 336 Omikron vakası bulunuyor. Hızlı bir şekilde yayılan yeni varyant Noel dönemine girerken seyahat ve sosyal toplanma kısıtlamalarına neden olabilir. Bu da İngiltere’de Noel’in karantinada geçme ihtimalini gözler önüne seriyor.

Financial News’in haberine göre, tüm bu sebeplerden dolayı JPMorgan genellikle yüzlerce sözleşme bankacısı ve müşterisi için düzenlediği Noel konserini iptal etti. HSBC bu hafta İngiltere’deki çalışanlarına Noel kutlamalarını sınırlamaları gerektiğini söyledi. İngiltere bankasından yapılan açıklamada iş sürekliliği önlemlerinin alınması ve kutlamaların sanal ortamda gerçekleştirilmesi veya ekiplerin bölünmüş olarak kutlamalara katılması gerektiği belirtildi.

Londra Külçe Piyasası Birliği, Omikron'a yönelik artan endişeler nedeniyle sektörün geleneksel yıllık yemek organizasyonunu iptal etti.

Varlık yöneticimi şirketi Jupiter ise, Omikron keşfedilmeden kısa bir süre önce personel için yapılan Noel partisini iptal etti ve bunun yerine sosyal mesafeli bir öğle yemeği organizasyonu hazırladı. Şirket sözcüsü konuyla ilgili, "Çalışanlar bayramı kutlamak için aile ve arkadaşlarla bir araya toplanmaya hazırlanırken, Kovid bulaşma riskini en aza indirmek için Noel'e bu kadar yakın büyük ölçekli bir partiden kaçınılması gerektiği yönündeki endişelere son derece sempati duyuyorduk" ifadelerine yer verdi.

Habere göre, AllianzGI da personel eğlence etkinliklerini en az bir yıl olacak şekilde erteledi ve çalışanlarına öğle ve akşam yemeği gibi sosyal toplantılardan kaçınmalarını söyledi.

Londra finans şirketlerinin dışında BBC’nin haberine göre şehirdeki bar ve restoran sahipleri de yeni varyantın açıklandığı 27 Kasım hafta sonundan itibaren rezervasyonların artan bir oranla iptal edildiğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’sa yeni sosyal kısıtlamaları getirmek yerine dükkanlarda ve toplu taşıma araçlarında yüz maskesini yeniden zorunlu hale getirmekte karar kıldı. Johnson yönetimi ayrıca İngiltere'ye dönen turistlerin PCR testi yaptırmaları ve negatif sonuç alana kadar kendilerini izole etmeleri şartı getirdi. İngiltere Başbakanı, hükümetin insanların "hayatını nasıl yaşamanız gerektiği konusundaki rehberliğini değiştirmediğini" ve Noel partileri gibi etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Johnson’ın tavsiyelerini dikkate alan firmalardan birisi de KPMG. Mali denetim şirketinin yöneticileri bir süre önce çalışanlarından haftanın dört gününü ofiste geçirmeleri gerektiğini açıklamıştı. İngiltere’deki piyasa düzenleyici kurumlardan olan Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) Londra merkezli personelinden “Aralık ayı boyunca mesailerinin %20’sini ofiste geçirmeleri” gerektiğini açıkladı.

UBS iş seyahatlerini durduruyor

 

KPMG hibrit çalışmadan vazgeçiyor

 

Omikron, İngiltere'de de yayılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)