BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacıların korkulu rüyası bitti----

Bankacıların korkulu rüyası bitti

Bankacıların korkulu rüyası bitti
03 Haziran 2014 - 07:05 www.finansgundem.com

Bankacıların kredi yapılandırmasındaki 'zimmet' korkusu dövizzedeler sayesinde bitiyor

Bankacıların korkulu rüyası 'zimmet' ile ilgili düzenleme tamamlandı. Bankacılık Yasası'nda zimmet suçunu düzenleyen 160'ncı maddeyle ilgili olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türkiye Bankalar Birliği'ne (TBB) yazı yazdı.

Yazıda, "Kredilerle ilgili yapılandırmada oluşacak banka kaybı, zimmet maddesi kapsamına girmez" yorumu yapıldı. Bu ibareyle, bankacıların 'muğlak' bularak yapmadığı kredi yapılandırmalarının önü açıldı. BDDK'nın yazısıyla dövizzedelerin de sorunu çözülmüş olacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Recai Berber, SABAH'a yaptığı açıklamada, BDDK'nın dövize endeksliler de dahil tüm kredilerdeki yapılandırmanın zimmet maddesine girmeyeceğine dair yorumun Bankalar Birliği'ne gönderildiğini bildirdi.

 MAZERETLERİ KALMADI

"Artık top bankalarda" diyen Berber, TBB'nin söz konusu yazıyı bankalara en kısa sürede göndereceğini vurguladı. Bankalar kredi yapılandırmasında vazgeçilen faizin daha sonra 'üçüncü kişilere yarar sağlandığı' iddiasıyla zimmet suçu kapsamına alındığını, bu nedenle ellerinin bağlandığını belirtiyorlardı. Berber, "BDDK'nın yorumu bankalara mazeret bırakmadı. Bu yazı sonrası dövizzedeler ve diğer kredilerle ilgili yapılandırma rahatlıkla yapılabilecek" diye konuştu. Berber, Meclis'te zimmet konusunda bir çalışmanın yapıldığını da belirterek, "BDDK'nın yazısı acil önlem planı gibi algılanmalı" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)