BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacıların bonusları silinecek!----

Bankacıların bonusları silinecek!

Bankacıların bonusları silinecek!
05 Eylül 2013 - 13:52 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemeler çerçevesinde yaklaşık 35,000 bankacının bonusunun kesilebileceği söyleniyor

British Bankers' Association (BBA) tarafından yapılan açıklamada dünya genelinde yaklaşık 35,000 bankacının bonuslarında kesinti yapılabileceği belirtildi.
European Banking Authority (EBA) tarafından yapılan açıklamaya göre AB kurallarıyla karşı karşıya kalma tehlikesi yaşayan çalışanlardan 23,450 tanesi Birleşik Krallık'ta yaşarken, dünyanın geri kalanında 8,777 çalışan etkilenebilir. BBA düzenleyicilere daha sert bonus kurallarının uygulanmasının bir yıl daha ertelenmesini istedi.
Bankacıların maaşları 2008 yılında krizin başlamasından bu yana düzenleyiciler ve yasa yapıcılar tarafından hedef alındı. 2011 yılında AB genelinde bankacılık kurallarını birbiriyle paralel hale getirmesi için kurulan EBA yaptığı açıklamada 500,000 eurodan fazla kazanan herkesin bonus kesintisiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti.
BBA ise yaptığı açıklamada daha fazla çalışanın bonus kesintisi tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının EBA tarafından "risk-alıcı" tanımının daha sıkı bir hale getirilmesinin sonucu olduğu belirtildi.
BBA daha önceki kurallara göre yalnızca 1,500 kişinin bonus kesintisine maruz kalacağını belirtti. Etkilenen çalışanların dünyanın herhangi bir yerinde operasyon gösteren AB merkezli bankaların elemanları olduğu belirtildi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)