BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacıları karalamak istedi, tepkiyi görünce o Tweet’i sildi----

Bankacıları karalamak istedi, tepkiyi görünce o Tweet’i sildi

Bankacıları karalamak istedi, tepkiyi görünce o Tweet’i sildi
26 Mart 2020 - 17:20 www.finansgundem.com

Ali Atıf Bir, ünlü İletişim Profesörü. Denizbank’a gitti. Müşterisini ‘sağlık’ korumasına alan bankanın verdiği hizmeti, sıra bekleyince karalamak istedi. Tweet attı ama tutmadı, beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

FINANSGUNDEM.COM - KULİS HABER

Yerküre korona virüs tehdidi altında. Salgın bir yandan insan hayatına ölümcül bir darbe vurmaya devam ederken, diğer yandan ülke ekonomilerini de çökertiyor. Dev sektörler, dev şirketler, halklar zorda. Herkes bir çıkış yolu arıyor, herkes bir ‘kurtuluş’ müjdesi bekliyor.

Başından beri aldığı önemli tedbirlerle ilk günden itibaren virüsün korkunç pençesine engel olan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Ancak pandeminin önüne geçmek, ölümleri engellemek an itibarıyla mümkün değil. Zaten yurt çapında seferberlik sürüyor; toplum tüm aktörleri ve fertleriyle devlete destek veriyor.

Bir yanda karantinalar, testler, tedaviler, diğer yanda başta finans dünyası ve nefes aldıracak önlemler. Paket üstüne paket geliyor. Taksitlendirmeler, ertelemeler, krediler son günlere damgasını vuran modeller.

BANKALARDAN EKONOMİK NEFES PAKETLERİ

Türk sanayisinin, endüstrisinin, esnafın, çiftçinin enerji kaynağı bankalar bu zorlu süreçte müthiş bir ‘kurtarıcı’ rolü üstlenmiş durumda. Özel, kamu hepsi, bireysel, kurumsal, iş adamından, çalışana, gencinden emeklisine sahip çıkacak önlemlerini gün aşırı yenilerini ekleyerek açıklıyorlar. Amaç yavaşlayan, kısmen durma noktasına gelen hayatı hep canlı, diri tutmak, piyasaları döndürmek.

Komşusunu, vatanını seven vatandaşların ‘Evde Kal’ çağrısına uyduğu bir ortamda, ‘önce hizmet’ parolasıyla şubesine giden bankacılar korkusuzca çalışmaya devam ediyor. Tabi bu arada kurumların aldığı kararlar çerçevesinde hem müşteri hem de personel sağlığı ön planda tutulmaya büyük özen gösteriliyor. Birçok bankada yeni mesai saatleri çerçevesinde hareket ediliyor.

ŞUBELERDE SAĞLIK ADINA 'KONTROLLÜ' HİZMET

Bu kritik hassasiyete çok dikkat eden kurumlardan biri de Denizbank. İş adamından öğrenciye, dev gruplardan esnafa tüm müşteri portföyüne yönelik salgına karşı koruyucu ekonomik tedbirlerini hayata geçiren Denizbank, bu çerçevede işlerin sağlıklı yürümesi, herhangi bir üzüntüye yol açmaması adına hizmeti kontrollü bir şekilde sunuyor. Birçok bankada uygulandığı gibi müşteriler belli zaman aralığında ve birkaç kişi olarak içeri alınıyor. Söz konusu grup çıkınca diğer vatandaşlar davet ediliyor. Gayet sağlıklı ve düzenli bir sistemle işler yürüyor. Ancak, bu korku dolu günlerde herkes tedbirlere saygı duyup, destek verirken, bunu karalamaya çalışanlar da çıkıyor. Her devirde olduğu gibi!

TWEET'E TEPKİ YAĞIYOR

Fakat bu kez şaşırtıcı olan karalayıcının kimliği; İletişim Profesörü Ali Atıf Bir. Reklam dünyasının ünlü ismi. Bir dönem medyanın amiral gemisinde reklam eleştirileri kaleme alan, televizyonların önde gelen konukları arasında bulunan Ali Atıf Bir, söylenenlere göre ne yazık ki, sıra beklemeye tahammül edemiyor! Denizbank şubesi önünden attığı tweetle, müşteriye değer vermeyi ön planda tutan yeni çalışma stratejisi içinde yapılan uygulamayı alkışlamak yerine, yerin dibine sokmak istiyor. Ee, cep onun, Tweet onun. Elini tutan mı var? Yazıyor! Banka önünden fotoğraf da ekliyor. Belki de kendi reklamını yapmak istiyor. Ama sağduyulu insanlar tuzağa düşmüyor, yemiyor! "Yarım saattir insanları soğukta dondurup içeri almıyorlar. İçerde 3 kişi çalışıyor iş üretemiyor” sözlerine, bu karalamaya,  “Sen nasıl bir iletişim profesörüsün, insan sağlığı için alınan bu tedbirleri nasıl bu kadar basite indirgeyip eleştirebilirsin” diye tepki yağıyor. Bu kez şaşırma sırası Bir’e geliyor. Hiç ummadığı tepki karşısında geri adım atıyor. Ve o duruş o Tweet’i sildiriyor. Hem de büyük bir hızla…

İşte Ali Atıf Bir'in attığı, tepki karşısında kaldırdığı tweet...

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat11 Nisan 2020 04:27

    Eskiler der ki " EDEP YAHU " eşim rahatsız olmasına rağmen başka personel yok o nedenle mecburen gidip çalışıyor. ayıp... 

  • Ali19 Mayıs 2020 18:30

    Bedava  calisiyor herhalde.... 

  • Demir07 Nisan 2020 03:25

    Virüsten önce tiwitine belki evet derdim, lakin yakın temastan uzak durulması gerçegine bile birhabersin. Prof. Olmuşsun ama, yapay zeka bile yaptığın bu cahilliği yapmaz.

  • Kuken06 Nisan 2020 22:13

    aptal herif , hiç böyle  yazılır mı, bankaların suçu  insanları  rüzgarlı bir ortamda bekletmek ve covid/19 yerine zatürre den  öldürmek   , ancak  hiç bir önlem  almıyorlar  

  • EMMİ30 Mart 2020 22:50

    taaa başından beri bazı tedbirler alınıyor evet bende kızıyorum  ama tedbir  işte uyacağız sabredeceğiz bende 1 haftadır çıkamıyorum bankayla işim var  evden yapılacak bişeyde değil bekleyeceğim 

  • HÜSEYİN YAŞAR30 Mart 2020 18:43

    KARA CAHİL YAPMAZ BUNUN YAPTIGINI.BİDE PRF YANİİİ

  • KO27 Mart 2020 11:16

    iyi hoş da bu taraflı dilin nedeni nedir? köşe yazısı değil ki bu, haber veriyorsun.

  • Nk26 Mart 2020 21:03

    Ben Denizli saltak şb den maaş alıyorum. 450 tl maaş promosyonu bilgim olmadan yatırdılar. Itiraz ettim 2 katı geri aldılar. Başka bankaya geçmek istedim. İpoteği kaldırmadılar. Borcum olmadigi halde başka bankalara geçemedim. .750 tl promosyon da alamadim. Ben memnun değilim. Benden 450 karsi 900 geri aldilar. Ben memnun değilim.

  • Firat26 Mart 2020 19:11

    Bankalarin hizmet adi altinda yillarca halki kuytuda sikistirmasi halki bezdirdiginden anlayis gosterilmesi gereken seylere bile gosteremez hale geldik .Yeni yeni duzenlemelerle bankalar frenleniyor.