BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankacılardan Fed'e: Libra parasal bir tehdit----

Bankacılardan Fed'e: Libra parasal bir tehdit

Bankacılardan Fed'e: Libra parasal bir tehdit
01 Ekim 2019 - 10:17 www.finansgundem.com

Fed'in danışmanlık aldığı bankacılar Facebook'un dijital parası Libra'nın parasal bir tehdit olduğunu düşünüyor

Fed bazı büyük bankalara Facebook'un dijital parası Libra hakkındaki görüşünü sorduğunda aldığı yanıt sevmedikleri yönünde idi.

Fed'in bu ayki Danışma Konseyi toplantısının tutanaklarına göre bankacılar, “Facebook onaylı finansal piyasalar dışında dijital bir parasal ekosistem – diğer bir deyişle 'gölge bankacılık' sistemi yaratıyor.” diyor.

“Tüketiciler Libra'yı benimsedikçe daha fazla mevduat platform üzerine geçebilir, likiditeyi azaltır. Sonrasında ise bu geçiş, krediler ve yatırım hizmetlerine genişleyebilir.”

Fed Başkanı Jerome Powell ve Başkan Yardımcısı Randal Quarles Facebook'un dijital parasının piyasaya sürülmesi durumunda yüksek denetim standartlarıyla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulunmuştu. Kongre üyeleri de benzer şekilde karşıt görüşlerini seslendirdiler.

Avrupa'da ise bazı regülatörler Libra fikrini neredeyse tamamen reddetti. Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, bu ay başında “Devletin bağımsızlığının temel bir parçası para basmasıdır. Özel şirketlerin bunu yapmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)