BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılarda büyük tartışma!----

Bankacılarda büyük tartışma!

Bankacılarda büyük tartışma!
30 Mart 2013 - 18:29 www.finansgundem.com

Babacan, Bankalar Birliği'nin Türk derecelendirme kuruluşu konusunu ciddi şekilde tartıştığını söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Anadolu Ajansının medya sponsoru olduğu ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. ''Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) notumuzu artırmasına rağmen bazı edişeler dile getiriliyor. Seçim süreci, cari açık, bu durumlar risk olarak gösteriliyor. Siz bunları sorun olarak görüyor musunuz?'' şeklindeki soru üzerine Babacan, kredi derecelendirme kuruluşlarının vermiş olduğu not ve yapmış olduğu değerlendirmeler konusunda konuşmayı doğru bulmadığını ifade etti.
Babacan, ''Çünkü biz konuştukça kredi derecelendirme kuruluşları olduklarından daha değerli hale geliyorlar'' diyerek, bu kuruluşların geriden izlediğini ve geriden baktığını ifade etti. Kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları değerlendirmelerin de itibarının ve güvenirliğinin eskisi olmadığına dikkati çeken Babacan, şunları kaydetti:
''Bizim notumuz arttıkça belki şimdiye kadar cezbettiğimiz bir grup yatırımcı da Türkiye'ye gelip yatırım yapma imkanını bulacak. Bu kişilerle konuştuğumuz zaman gönüllerinde Türkiye var. 'Bizimkiler 20-30 yıl önce yazmışlar, bu kural beni bağlıyor, gelemiyorum' diyorlar. Biz onların gönüllerini çoktan kazanmışız. Zaten sıcak da bakıyorlar. Biz yürüyeceğiz. Bu kuruluşlar da peşimizden gelecekler.''
Türkiye'nin kendi derecelendirme kuruluşu kurması konusunda ise Babacan, ''Bankalar Birliğimiz bu konuda ciddi şekilde tartışıyor. Bunun ortaklık yapısı, işleyiş yapısı üzerinde bir ekip çalışıyor'' dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)