BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankacılar uyardı! Fed’in sınırsız varlık alımı piyasaları bozabilir ----

Bankacılar uyardı! Fed’in sınırsız varlık alımı piyasaları bozabilir

Bankacılar uyardı! Fed’in sınırsız varlık alımı piyasaları bozabilir
30 Mart 2020 - 16:50 www.finansgundem.com

Fed’in piyasaları düzeltmek için yüksek miktarda konut kredisi (mortgage) alması mortgage piyasasının dengelerini altüst edecek

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan Mortgage Bankacıları Birliği geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası FED’e gönderdiği mektupta piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesi ve para politikasının etkili geçişkenliğini sağlamak amacıyla hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapmasının piyasalardaki dengeleri altüst edeceğini söyledi.

FED geçtiğimiz hafta 183 milyar dolarlık mortgage destekli varlık alımı yaptı. Satın alımlar mortgage oranlarının düşmesine sebep olmakta.

Konut kredisi piyasasında sistemin çalışması için faiz oranlarının stabil olması gerekir. Mortgage kredileri en yüksek geri dönüş oranına sahip olması bankacılar tarafından “güvenli ticaret” olarak nitelendirilmesine sebep olur.

Dünya genelinde karantinalar sebebiyle birçok borçlu kredilerini kapatamazken verilen kredilerin miktarı ciddi şekilde düştü. FED’in varlık alımıyla birlikte mortagage tahvillerindeki oynaklık artarken marjlardaki makas arttı.

MBS Highway’in kurucusu Barry Habib’e göre artan marjlardan dolayı bankalar milyonlarca dolarlık zararla karşı karşıya. Habib Fed’in bir süre için alımları durdumasını istemekten başka çarelerinin olmadığını ekledi.

FED Blackrock ile anlaştı

FED tek başına ekonomiyi kurtaramaz

Fed'den sınırsız parasal genişleme işareti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)