BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılar Londra New York rotasını geri istiyor----

Bankacılar Londra New York rotasını geri istiyor

Bankacılar Londra New York rotasını geri istiyor
26 Nisan 2021 - 14:21 www.finansgundem.com

Aralarında Goldman Sachs ve JPMorgan gibi dev bankaların da bulunduğu banka temsilcileri, İngiltere Hükümetinden New York-Londra arası seyahatleri en kısa sürede düzene sokmasını istiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'li bankacılık devleri, İngiltere hükümetindeki yetkililerden Londra ile New York arasındaki iş seyahatlerini mümkün olan en kısa sürede "düzene sokmalarını" istiyor.

Financial News’in haberine göre, JP Morgan ve Goldman Sachs'ın da aralarında bulunduğu ABD bankalarından temsilciler, "son birkaç hafta içinde" İngiltere Hazine Bakanlığı’yla "Londra'dan New York'a iş seyahati koridorunun açılmasını" görüştüler.

İngiltere Hükümeti’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İngiltere'den seyahate şu anda yalnızca "İngiltere içinde gerçekleşmesinin makul bir şekilde mümkün olmadığı" işler için seyahat izinleri veriliyor. Tartışmalara ilişkin bilgisi bulunan üst düzey bir bankanın temsilcisi, Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda sıraların olağan üstü derecede uzadığına dikkat çekerek, “Bunun daha hızlı yapılmasını bir şekilde iş insanlarının bu ticaret rotasını kullanmakta daha istekli olmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Banka temsilcisi, iki şehir arasında bir iş seyahat koridoru oluşturulmasının birkaç ay süren korona virüs kısıtlamalarından sonra "Londra'nın yeniden iş yapmaya açık olduğuna dair erken bir sinyal göndereceğini" söyledi. Temsilci bankaların Londra’daki iş dünyasının görünümüne ilişkin güçlü bir bakış açısı olmadığını ve seyahat etmek için gereken Kovid-19 testlerinin sayının azaltılmasını istemediklerini de ifadelerine ekledi.

Banka yöneticisi İngiltere’nin Brexit sonrasında finansal hizmetler alanında merkez rolünü korumaya çalıştığını hatırlatarak, “Bu aynı zamanda İngiltere ve ABD'nin birlikte çalıştığının bir işareti olacaktır, bu da iki ülke arasındaki gelecekteki ilişkiler için iyi bir sinyal olacaktır” görüşlerine yer verdi.

Konuyla ilişkili bilgisi olan bir başka banka yöneticisi ise, “Bu büyük bir talep. Banka yöneticileri birbirlerini yüz yüze görmek istiyorlar. Dünyanın farklı bölgelerinde neler olup bittiğine dair video konferanslarda konuşmak halen çok zor” açıklamasında bulundu.

Finansgundem.com’un derlediği verilere göre finansal hizmet uzmanları ile İngiltere Hükümeti arasındaki tartışmaları Kovid-19'un kısıtlamalarının ardından ekonominin yeniden açılmasına ilişkin daha geniş tartışmaların bir parçası haline geldi. İngiltere hükümetinin uluslararası seyahatlerin 17 Mayıs'tan sonra yeniden başlamasına izin vermeye hazırlanıyor.

İngiltere Hükümeti’nin uluslararası seyahatlerin Mayıs ayı başlarından devam edip etmeyeceğini belirlemeleri bekleniyor. Bu süre içerisinde hükümet yetkilileri, ülkeleri Kovid-19 risk seviyelerine göre kategorize edecek bir uygulamaya hazırlanıyor.

İngiltere ülkeleri yeşil, sarı ve kırmızı olmak üzere kategorilere ayıracak. Her bir ülkeye yapılacak seyahatler için seyahat öncesinde ve sonrasında hangi kısıtlamalara ve önlemlere ihtiyaç duyulduğu belirlenecek. İngiltere Hükümeti bu uygulamayla uluslararası seyahatlerin yeniden başlatılmasına yardımcı olması hedefliyor.

Dev bankalar iş seyahatlerine veda ediyor

 

İngiliz ekonomisinde güçlü büyüme işaretleri

 

İtalya yeniden açıldı: Halk sokaklara akın etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)