BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankacılar Erdoğan'ın tavrını yorumladı----

Bankacılar Erdoğan'ın tavrını yorumladı

Bankacılar Erdoğan'ın tavrını yorumladı
23 Ocak 2015 - 06:44 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği yöneticileri, Merkez Bankası’na yöneltilen eleştirilerin normal olduğunu belirtti

16 bankanın genel müdür ve genel müdür yardımcısı seviyesinde temsil edildiği Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetimin önceki akşam, sektördeki güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere ekonomi basını ile bir araya geldiği toplantıya  ‘Merkez Bankası’ damgasını vurdu. TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, merkez bankası uygulamalarının tartışılmasını doğal bulduklarını belirterek, “Amerika Merkez Bankası (Fed) eski başkanı Ben Bernanke de çok tartışılıyordu. Herkes görüşünü söyleyecek” yorumunu yaptı.

YASAL ÇERÇEVESİ İÇİNDE

TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise, Türkiye’de Merkez Bankası’nın bağımsızlığının tehdit altında olduğunu düşünmediğini söyleyerek, “Neden düşünmediğimi de söyleyeyim, dünyanın her yerinde bir tek banka konuşulur o da merkez bankaları. Ben Bernanke hakkında konuşulanları da görmek lazım. Sonuçta Merkez Bankası kendi yasal çerçevesi içinde karar veriyor ve uyguluyor” dedi.

FAİZ İNDİRİMİ YERİNDE

TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise Merkez Bankası’nın son faiz indirimine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Gıda ve petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enflasyon da aşağı yönlü bir trend başladı. Bu durum Merkez Bankası’nın belli bir ihtiyaç ile yaptığı faiz artırımında, indirime gitmek için bir açmış oldu. 2015’in ikinci yarısından itibaren Merkez Bankası’nın bu olumlu gidişin teyidini görerek hareket edeceğini düşünüyorum. Son olarak yapılan 50 baz puanlık indiriminde bu yönde bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bu indirimin yerinde, ölçülü ve gelecek dönem verilerini dikkate alarak yapılmış bir karar olduğu görüşündeyim. Büyümenin sınırlı olduğu bu ortamda indirime gidilebilecek bu alanın kullanımında biraz daha cesur olmak gerekebilir. Yani Faiz artırımında nasıl proaktif olunuyorsa, indirimde de böyle kararlı olunmalı.”
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)