BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılar çok mutsuz----

Bankacılar çok mutsuz

Bankacılar çok mutsuz
08 Mayıs 2014 - 13:08 www.finansgundem.com

10 binin üstünde katılımın olduğu anket sonuçlarına göre en az mutlu eden mesleklerden biri bankacılar

Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in yaptığı ankete göre, çalışanların yarıya yakını kendi işini yapmanın hayalini kuruyor. 10 binin üstünde katılımın olduğu anket sonuçlarına göre en az mutlu eden mesleklerden biri olarak ise bankacılık dikkat çekiyor.

Türkiye'nin alanında lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in ziyaretçileri arasında yaptığı ankete göre gerek kadınların gerekse erkeklerin büyük kısmı çalışma hayatında mutluluğu girişimcilikte görüyor. "Hangi işi yapsaydınız daha mutlu olurdunuz?" sorusunun sorulduğu anketi cevaplayan kadınların yüzde 35,4'ü, erkeklerin ise yüzde 52'si 'kendi işimi' cevabını verdi.

Az stresli meslekler daha mutlu ediyor

Anketi cevaplayan erkeklerin yarısından fazlası kendi işini kurmanın mutluluk getireceğine inanıyor. Erkekler için yüzde 14 oranında memurluk ikinci, yüzde 7 ile öğretmenlik ise üçüncü sırada geliyor. Son sıralarda ise yüzde 0,5 ile bankacılık, yüzde 0,4 ile ise veterinerlik geliyor. Kadınlar ve erkeklerin cevapları arasındaki paralelliğe dikkat çeken Özlem Demirci Duyarlar, "Alt sıralarda zorlu çalışma şartlarına sahip meslekler dikkat çekiyor" diyor. Buna
bankaclığı örnek gösteren Duyarlar, "Yoğun çalışma temposu, stresli ortamı nedeniyle bankacılık en az mutlu eden mesleklerden biri olarak kabul ediliyor" diyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)