BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılar Bakü'ye çıkarma yaptı----

Bankacılar Bakü'ye çıkarma yaptı

Bankacılar Bakü'ye çıkarma yaptı
19 Mart 2013 - 14:46 www.finansgundem.com

TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın başkanlığında, bankaların tepe yöneticilerinin bulunduğu heyet Bakü'ye çıkarma yaptı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın başkanlığında, Türkiye’nin önde gelen bankaların tepe yöneticilerinin bulunduğu heyet, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye iş ve inceleme gezisi gerçekleştirdi.
Aralarında Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası CEO’su Özcan Türkakın, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş ve Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, Akbank Kurumsal Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, Halkbank Kurumsal ve Ticari Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atalay Tardus, Türk Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Musa Erdem, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bilgiç, Unicredit Proje ve Emtia Eş Başkanı Christoph Fischer ve Finansal Danışmanlıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şule Kılıç’ın olduğu heyet, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev tarafından misafir edildi.
Heyete SOCAR’ın başta Türkiye’deki yatırımları olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında kapsamlı bilgi verildi.
Türk bankacılara SOCAR’ın merkez binasında; rafineri, enerji, doğalgaz, petrol ve petrokimya sektörlerindeki yatırımları hakkında sunum yapan Rövnag Abdullayev, Petkim Yarımadası’ndaki yatırımlar ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ile birlikte 17 Milyar Dolara ulaşacak yatırımları ile “Türkiye’nin en büyük doğrudan yabancı yatırımcı şirketi olacaklarına” vurgu yaptı.
“SOCAR’IN YATIRIMLARINI DİKKATLE İZLİYORUZ"
Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a yapılacak seyahatten de çok önemli beklentileri olduğunu söyleyen Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, şu değerlendirmeyi yaptı: “SOCAR'ın bu davetine katılmaktan biz çok memnunuz. Burada SOCAR’ın Azerbaycan’daki, Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki faaliyetleri ve yatırımları ile ilgili çok önemli bilgiler aldık. Azerbaycan dışındaki yatırımlarını Türkiye’ye yapıyor olmaları iki kardeş ülkenin ekonomik ilişkilerinin gelişmesi açısından memnuniyet verici. Türkiye’de yaptığı yatırımların öneminin farkındayız ve dikkatle takip ediyoruz. "
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)