BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankacılar 2016'dan neler bekliyor?----

Bankacılar 2016'dan neler bekliyor?

Bankacılar 2016'dan neler bekliyor?
02 Ocak 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

2016 yılına girilmesiyle birlikte bankacılar Türkiye'ye ilişkin beklentilerini açıkladılar

Yeni oluşan siyasal istikrarla birlikte Türkiye’nin global yatırımcılar için cazip yatırım alanlarından biri olacağını dile getiren Türkiye finans sektörünün aktörleri, bu durumun finansal verilere olumlu yansıyacağını söylüyor. 

JEOPOLİTİK RİSK SÜRÜYOR

2016 yılını Akşam Ekonomi'ye değerlendiren banka genel müdürleri gelecek yıl için yüzde 3-4 arası büyüme, yüzde  7-7.5 enflasyon, yüzde 10 işsizlik öngörüyor. Gelecek yıl için en büyük riskin jeopolitik sorunlar olacağına dikkat çeken bankacılar için FED’in faiz kararı, Çin ve Avrupa ekonomilerindeki yavaşlama, Suriye sorunu da risk oluşturmayı sürdürecek. Küçük ve büyük yatırımcılara 2016 yılına yönelik önerilerde de bulunan bankacılar, gelecek yıl TL cinsi varlıklara yatırımlara yoğunlaşmalarını söylüyor.  

ALTERNATİF ARAÇLARA DİKKAT

2016’da kısa olan ortalama yatırım sürelerini risk ve getiri beklentilerine uygun ürünlerle çeşitlendirmeleri önerisinde bulunan bankacılar, bu konuda, TL cinsi yatırım araçları, katılım fonları, altın ürünleri ve bireysel emeklilik hesaplarının bireysel yatırımcılar için alternatif yatırım araçları olacağını belirtiyorlar.

Büyüme yüzde 4'ün üzerinde olabilir

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Bireysel yatırımcılar birikimlerini, uzun dönem döngüleri göz önünde tutarak ve aldıkları risklerin farkında olarak yatırım araçlarında değerlendirmeli. Orta Vadeli Program’da hedeflenen yüzde 4’ün de üzerinde bir büyüme rakamına ulaşılması mümkün. 2016 yılı sonunda yüzde 7 civarında bir enflasyon düzeyi bekleniyor. 2016 yılında işsizliğin yüzde 10 civarında seyrini olası olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

TL 2016'da güçlenecek

Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç: Türk Lirası (TL) önümüzdeki dönemde daha güçlü olacak. TL enstrümanlar içinde değişken faizli özel sektör tahvilleri, bunlara dayalı fonlar cazip. Banka mevduatları ise her zamanki popülerliğini koruyacak. Biraz daha riske yatkın yatırımcılar için hisse senedi piyasasında da fırsatlar olabilir."

Yatırım süreleri biraz uzatılmalı

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil:  FED’in faiz kararı, Çin ekonomisinin sert bir inişe maruz kalması, Türkiye civarındaki jeopolitik gerginliklerin artması risk yaratan faktörler. Bireysel yatırımcılara çok kısa vadeli olan ortalama yatırım sürelerini risk ve getiri beklentilerine uygun ürünler ile biraz daha uzatmalarını ve çeşitlendirmeleri tavsiye ediyorum. 

Türk Lirası bazlı varlıkları arttırın

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu: Çin'deki yavaşlama, küresel yavaşlamayı getirecek. 2016 Türkiye için ekonomik sıçrama yılı. Yatırımcıların ihtiyatlılık ilkesini elden bırakmadan TL cinsi varlıkların ağırlığını arttırarak, geçtiğimiz yıla oranla daha dengeli ve verimli yatırım fırsatı bulacak. 

Mevduat önemini korur

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Mevduat önemini koruyacak. Altın, yatırım fonları, banka bono ve tahvilleri de yatırımcılar için ön plana çıkabilir. Bireysel yatırımcı, birikimlerini farklı enstrümanlarla çeşitlendirilmiş şekilde değerlendirerek hem risklerini minimize edebilir, hem de farklı yatırım araçlarının getirilerinden faydalanabilirler. Türkiye ekonomisinin 2016’da yüzde 3,5 civarında büyüyeceğini tahmin ediyorum.

Büyüme yüzde 3.5 olur

Akbank CEO’su Hakan Binbaşgil: Akbank olarak 2016 sonunda ekonominin yüzde 3,5 büyümesini, enflasyonun ise yüzde 7,5 seviyesinde gerçekleşmesini öngörüyoruz. 

Ekonomide baskı kalktı

Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız: Politik taraftaki belirsizliğin ekonomi üzerinde oluşturduğu baskıyı geride bıraktık. Bu çerçevede, 2016 yılı için en büyük risk faktörü Fed’in atacağı adımlar olacak. Önümüzdeki yıl, yüzde 3.5-4 bandında büyüme yüzde 7-7.5 enflasyon bekliyoruz. 

Türkiye hâlâ cazip ülke

Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi: Türkiye, önümüzdeki dönemde de küresel yatırımcılar için cazibesini koruyacak. Döviz ve altında gerileme bekleniyor. Hem içerideki hem dışarıdaki yatırımcının hisse senetlerine ilgisi artabilir. 2016’da yüzde 3 büyüme yüzde 7,2 enflasyon, yüzde 10 işsizlik bekliyoruz.

BES önemli yatırım aracı 

Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik: yatırımcılara çok kısa vadeli olan ortalama yatırım sürelerini risk ve getiri beklentilerine uygun ürünler ile biraz daha uzatıp çeşitlendirmelerini öneriyorum. Bu konuda, TL ve döviz cinsi katılım hesapları, katılım fonları, altın ürünleri ve bireysel emeklilik bireysel yatırımcılar için alternatif yatırım araçları olacaktır. 

TL daha fazla getiri sunabilir 

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan: Önümüzdeki dönemde, piyasada pozitif süreç devam edecek. İstikrarın hakim olacağı bu dönemde orta ve uzun vadede Türk Lirası cinsi varlıklara yatırımın daha fazla getiri sağlayacağını düşünüyoruz.

BES'teki cazibe sürüyor

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: Yüzde 3 büyüme, yüzde 10 işsizlik ve yüzde 7,5 enflasyon oranı öngörüyoruz. Yatırımcılar riskleri gözlerken, TL cinsinden yatırım araçlarına yoğunlaşmalı. Bu kapsamda, mevduat ve BES, yatırımcılar için cazibesini koruyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32302 Ocak 2016 12:48

    PARA.... BORÇ BAĞIMLISI EKONOMİDEN anladığını sanan siyasi iktidar ve iktidar yandaşı partizan bilgisiz bilinçsiz vatandaş..BAŞKA NE OLABİLİRKİ.BİLGİ +TECRÜBE=UYGULAMA X BİLGİSİZLİK =ZENGİNLİK

  • KARTALAĞABEYLİ02 Ocak 2016 12:41

    PARA VE PARA KARŞILIĞI ÜLKE VATANDAŞININ BORÇ YÜKÜ AKABİNDE SİYASETİN BİLGİSİZ VE TECRÜBESİZLİĞİNİN DEVAMI.BAŞKA NE OLABİLİRKİ.