BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBankacı çok çalışmaktan öldü----

Bankacı çok çalışmaktan öldü

Bankacı çok çalışmaktan öldü
01 Temmuz 2014 - 07:25 www.finansgundem.com

Çin'de bir bankacı, aşırı yoğun çalışmaktan dolayı hayatını kaybetti.

Çin’de bir bankacılık denetmeni, yoğun çalışma saatleri ve aşırı yorgunluğa dayanamayıp hayatını kaybetti. Çin’in bankacılık denetleme ve düzenleme kurumu yönetim kurulu üyelerinden 48 yaşındaki Li Jianhua, 23 Nisan gecesinde önemli bir rapor yetiştirmek için mesaideyken hayatını kaybetti.

ÖRNEK OLMASI İSTENDİ

Kurumdan yetkililer, ölümün yoğun çalışma ve stresten kaynaklandığını kabul etti ve Li’nin kendisini işe adamasını diğer çalışma arkadaşları için de örnek oluşturması gerektiğini belirtti. Kurumun Çince açıklamasında, “Li, işin kalitesini artırmak için mesaiye kalkmaktan çekinmedi. Gece gündüz çalıştı ve işini belirli bir disiplin içinde tüm enerjisini ve tutkusunu vererek yaptı” ifadeleri dikkat çekti.

SABAHA KADAR MESAİDELER

Li’nin isminin verilmesini istemeyen bir çalışma arkadaşı, vefat eden bankacının bölümünde herkesin gece yarısına ya da sabaha kadar çalıştığını söyledi.

DOKTORA GİDECEK ZAMANI YOK

Li’nin diğer çalışma arkadaşları, bankacının son dönemde küçük kalp sıkışmaları yaşadığını ve kendisinden doktora gitmesini istediklerini ancak bankanın her zaman “Hiç zamanım yok” dediğini söyledi.

ÇİN’DE AŞIRI ÇALIŞMAYA DAYALI ÖLÜMLER

China Youth Daily gazetesine göre, Çin’de yer yıl 600 bin kişi çok çalışmaktan dolayı ölüyor. China Radio International, Nisan ayında günde çok çalışmaktan dolayı ölen kişi sayısının 1600’ye çıktığını açıkladı. Son olarak Londra’da 21 yaşındaki bir bankacılık stajyeri de uzun çalışma saatlerine dayanamayıp hayata veda etmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)