BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacı 10 bin dolar zam isterse...----

Bankacı 10 bin dolar zam isterse...

Bankacı 10 bin dolar zam isterse...
11 Ekim 2014 - 16:58 www.finansgundem.com

ABD'de bir banka memurunun maaş zammı için şirketin CEO'suna attığı mail gündemde.

Oregon merkezli Wells Fargo şubesi çalışanı Tyrel Oates, şirketin CEO'su John Stumpf'a gönderdiği maille 10 bin dolar zam isteyerek ülkede cesaret sembolü oldu. CC'ye 200 bin meslaktaşını da ekleyen Oates, CEO'ya gönderdiği maili sosyal medya sitesi Reddit’te de göndererek doğruladı. 

Oates, mektubunda gelir eşitsizliğini gündeme getirdi. 7 yıl önce saati 13 dolardan işe başladığını bugün ise saatlik ücret olarak 15 dolar aldığını aktaran Oates "Benim önerim her çalışanın maaşına yıllık 10 bin dolar zam yapılması. Bu saatlik 4.71 dolarlık zam demek.  Wells Fargo için bunun yıllık 3 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde küçük bir rakam" dedi.

CEO da zorlu bir hayattan geliyor
60 yaşındaki CEO Stumpf da aslında hayata mütevazi bir başlangıç yaptı. Minnesota'da bir süt çiftliğinde büyüyen Stumpf'ın lise hayatı başarılarla dolu değildi ve çok da parası yoktu. Ancak St Cloud Üniversitesi'ne girmesi ve Minnesota Üniversitesi'nde MBA yapması hayatını değiştirdi. 

Oates'e şu ana kadar CEO'dan bir geri dönüş olmadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)