BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBanka yerine Bitcoin’i kullanıyorlar----

Banka yerine Bitcoin’i kullanıyorlar

Banka yerine Bitcoin’i kullanıyorlar
18 Eylül 2021 - 09:40 www.finansgundem.com

Gelişmiş ülkeler kripto paralara yönelik yasal düzenleme hazırlığı yaparken gelişmekte olan ülkeler dijital paraları hayatın bir parçası haline getirdi

Afrika kıtası, Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasındaki bir yıl içinde 105,6 milyar dolar değerinde bitcoin ve diğer kripto paralardan satın aldı. Blok zinciri kripto hareketlerini izleyen Chainalysis’e göre ayda yaklaşık 100 milyon dolar kripto para alındı.

Fiyat artışını yakalamak enflasyon artışına karşı kendilerini korumak isteyen Afrikalıların kripto para aracılığıyla sermaye kontrollerine de takılmadığı belirtiliyor.

Nijerya veya Kenya’da satılacak malları ithal etmek için genellikle Çin’de bir ortakla çalışmak zornuda kalan şirketler ödemeleri Bitcoin ile yaparak büyük engellerden kurtulmuş oluyor.

Bütün bunlar, Bitcoin’i bankacılık altyapısından yoksun olan bir kıta olan Afrika ekonomisinin giderek daha büyük bir parçası haline getiriyor.

Bununla birlikte, akıllı telefonların artması kripto para borsalarına dijital olarak ulaşılıyor olması Afrika halkını bu alana yöneltiyor. Bitcoin aracılığıyla tüm küresel ekonomiye ulaşılıyor olması da ayrı bir avantaj olarak gösteriliyor.

Almanya'dan Bitcoin'e dayalı menkul kıymet ihracına onay

Bitcoin'de arz sıkışması fiyatları yükseltebilir

Macaristan'da Bitcoin’in Mucidi Satoshi Nakamoto’nun heykeli dikildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)