BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka yatırımcıları endişe duymasın----

Banka yatırımcıları endişe duymasın

Banka yatırımcıları endişe duymasın
18 Mart 2014 - 06:46 www.finansgundem.com

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, banka kârlarındaki düşüşün önemli olmadığını söyledi

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Kadir Has Üniversitesi ve Coventry Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen‘İstanbul: Yükselen Bir Finans Merkezi’ Paneli’nde konuştu.

KÂR DÜŞÜŞÜ ÖNEMLİ DEĞİL

Özince, gazetecilerin banka kârlarındaki düşüşe dair sorularını yanıtladı. Özince, “Bankacılığın kârlılığında düşüş olması çok önemli değil. Bankacılık kârlılığı çok kötü olan bir sektör değildir. Kârlılığının da hissedarlarına dağıtılmadığı için banka sahiplerine bir yararı yok. Bankaların mali bünyelerinin güçlü olduğunu ve BDDK’nın kârlarını da Banka bünyesinde bırakma politikasını sürdürdüğüne bakılırsa bu kâr düşüşü önemli değil” dedi.

YATIRIMCILAR ENDİŞE DUYMASIN

Özince, “Özkaynak kârlılığını insanların umurunda olduğunu düşünmüyorum. Biz insana dokunan bir sektörüz. Biz insanların küçük tasarruflarını ekonomiye yararlı yönlendirmek için iş yaparız. İnsanların güven duygusu çok önemlidir ne kazanacağız diye bakmayız.Hele İş Bankası hiç yapmaz. Biz kendimizi bankadan çok Cumhuriyet kurumu olarak gördüğümüz için banka kârı ile uğraşmamak gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda bir endişe olmasın.

Bankaya paralarının yatıranlarının da hissedarlarında bir endişe duymasına gerek yok. Gerek hukuki gerek siyasi gerek ekonomik açıdan önce istikrara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bankalarının kârlarının üzerinde durmamak gerek banka kârlarına da düşman olmamak lazım. Kârını edenden vergisini alırsınız, kâr edenden hissesini alırsınız” diye devam etti.

İŞLER YÖNETİLEBİLİR GÖZÜKÜYOR

Özince, “Aktif kalitesinin bozulması üzerinde durabilirsiniz. Bu bankalar için kötü olur. Reel sektör ve istihdam içinde kötü olur ama henüz böyle bir şey görmüyoruz işler yönetilebilir görünüyor” sözleriyle devam etti.

TÜRKİYE HER ŞEKİLDE YAVAŞLAYACAKTI

Özince, son dönemde yaşanan sıkıntılar olmasaydı da Türkiye ekonomisinin yavaşlayacağına dikkat çekti ve şöyle dedi: “Yaşadığımız son siyasi ve ekonomi sıkıntılar olmasaydı da Türkiye’nin büyümesi yavaşlayacaktı. Türkiye’nin güçlü adımlarla ve kaliteli büyümesi gerekir. 2014’te Türkiye epeyce yavaşlayacak” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)