BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka ve şirketlere kredi desteği----

Banka ve şirketlere kredi desteği

Banka ve şirketlere kredi desteği
24 Aralık 2014 - 12:58 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, banka ve şirketlere kredi desteği sağlayacak

Rusya Merkez Bankası dış borç ödemelerinde sıkıntı yaşayan banka ve şirketlere nakit desteği sağlayabileceklerini açıkladı. Böylece rublenin güçlenmesine katkı sağlanırken, şirketlerin dış borç ödemeleri ile ilgili taahhütleri yerine getirebilecek.

Rusya Merkez Bankası’nın sağlayacağı desteğin ilk pakette 1,8 milyar doların üzerinde olacağı kaydedildi. 28-365 gün süre ile verilecek kredi desteğinde minimum faiz oranı libor artı yüzde 0,75 olacak.

Rusya’da devlet ve özel şirketlerle bankaların toplam yurt dışı borcu 600 milyar doları buluyor. Borçların 100 milyar dolarının 2015’de ödenmesi gerekiyor.

Ukrayna krizi nedeni ile yaptırımların uygulandığı Rusya’da şirketler dış borçlarını ödemede zorlanıyor. Batılı finans kuruluşları orta ve uzun vadeli kredi konusunda olumlu cevap vermiyor.

Özellikle rublenin aşırı değer kaybı, petrol fiyatlarının aşırı düşmesi ve ekonomik büyüme rakamlarında yaşanan küçülmeler kamu ve özel şirketlerin nakit sorunu yaşamasına neden oluyor.

Rusya’nın rezervleri de bir yıl içinde 515 milyar dolardan 414 milyar dolara geriledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)