BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaBanka karlılığında ilginç gelişme----

Banka karlılığında ilginç gelişme

Banka karlılığında ilginç gelişme
11 Haziran 2012 - 16:27 www.finansgundem.com

HSBC Araştırma'nın "Banka Sektör Barometres​i" raporunda özel ve kamu bankalarının karlılığındaki ayrışmaya dikkat çekiliyor.

Ana odak noktası net faiz marjı gelişmeleri ve özel ve devlet bankaları karlılıklarındaki ayrışma olan raporda dikkat çekilen belli başlı noktalar şöyle:
* Nisan ayı verilerinde önemli bir sürpriz bulunmamakta: Net faiz marjı ve aktif kalitesi gelişmeleri beklentilerimiz paralelinde; ancak özel ve devlet bankaları kar büyümelerindeki ayrışma giderek daha fazla dikkat çekiyor
* Nisan ayında net Faiz marjı bir önceki ayın altında olsa da menkul değerler değer azalma provizyonuna göre düzeltilmiş Nisan ayı net faiz marjı birinci çeyrek ortalamalarında bulunmakta; Nisan ayı kredi mevduat faiz farkı ise ilk çeyrek ortalamasının üzerinde
* Yerli özel bankaların net kar rakamı yılın ilk dört ayında %3 azalma gösterirken, sektör kar rakamı devlet bankalarının karındaki artış nedeniyle %11 seviyesinde yükseldi.
Bankacılık sektörü net karı Nisan ayında bir önceki aya göre net faiz marjındaki gerileme nedeniyle zayıf bir performans gösterdi. BDDK'nın dün yayınlamış olduğu bankacılık sektörü verisine göre sektör net karı 1.54 milyar TL ile bir önceki yılın %6 üzerinde, bir önceki ayın ise %43 altında gerçekleşti. Sektör karındaki aylık düşüşün ana nedenleri:

1) Net faiz gelirindeki %7 düşüş,

2) Ücret ve komisyon gelirlerindeki %17 düşüş,

3) Temettü gelirlerindeki 500mn TL üzerinde gerileme,

4) Provizyon giderlerindeki %28 artış olarak gözlemlenmekte.
Olumlu gelişme ise bir önceki aya göre %41 seviyesinde artan diğer faiz dışı gelirler kalemi olarak
göze çarpmakta.
Yerli özel bankaların karlarında ilk dört aydaki %3'lük düşüş, HSBC'nin takibindeki bankalar için 2012 yılında öngördüğü %3 seviyesinde kar büyümesi beklentisi ile uyumlu.
Bankacılık sektörü hisselerinin risk getiri profilleri son satış dalgası sonrasında iyileşme gösterdi. Halihazırda 2012 tahmini F/K 7.4x ve PD/DD 1.05x ortalama çarpanları ile işlem gören Türk bankaları hem tarihi seviyelere göre hem de uluslararası benzerlerinin çarpanlarına göre
iskontolu işlem görmekte. 
Bu değerleme seviyeleri Avro-bölgesindeki belirsizlikler ışığında Türkiye'nin makro risklerinin (yüksek enflasyon ve yüksek cari açık) değerlemelere daha yoğun bir şekilde yansımakta olduğunu gösteriyor. Halkbank ve İş Bankası hisseleri için "Endeksin Üzerinde Getiri" tavsiyemizi koruyoruz.
Detaylı İngilizce rapora aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.hsbc.com.tr/HSBCYatirim/Arastirma/research/pdf/sector/Turkish-Banks-Barometer-Jun12.pdf

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)