BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka karları yüzde 70 geriledi----

Banka karları yüzde 70 geriledi

Banka karları yüzde 70 geriledi
17 Haziran 2020 - 10:23 www.finansgundem.com

ABD banka kârları korona virüs nedeniyle kredilere ayrılan provizyonların artmasıyla 1. çeyrekte %70 düştü

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) verilerine göre, ABD'de korona virüs salgınının ekonomik etkilerini hisseden bankaların kârları 2020'nin ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %69.6 düşüşle 18.5 milyar dolara geriledi.

FDIC yaptığı açıklamada, "kötüleşen ekonomik faaliyetin" bankaların geri dönmeyen kredileri aktiflerinden silmesi ve gelecekteki zararlara karşı korunmak için milyarlarca dolar ayırmasına neden olduğunu bildirdi.

Bankaların yarısından fazlası kârlarında düşüş bildirirken, %7.3'ü ise kâr etmedi.

Salgının ekonominin büyük bölümünün şalterini indirmesinden bu yana bankacılık sektörüne yönelik ilk hükümet araştırması olan rapora göre, bankaların gelecekteki olası kredi zararları için ayırdıkları karşılıklar geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %280 artarak 38.8 milyar dolar oldu. Vadesinde
ödenmemiş/gecikmiş kredi miktarı, yaklaşık %15 arttı.

Aksaklıklara rağmen, FDIC Başkanı Jelena McWilliams, bankaların ekonomik gerilemede müşterilere etkili bir şekilde hizmet verebildiğini ve "ekonomi için bir güç kaynağı" olduğunu söyledi.

McWilliams gazetecilere yaptığı açıklamada, "FDIC bir krizden doğdu ve şimdi kendimizi benzeri görülmemiş bir dönemin ortasında buluyoruz" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)