BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBanka hisselerin yükseliş devam eder mi?----

Banka hisselerin yükseliş devam eder mi?

Banka hisselerin yükseliş devam eder mi?
06 Haziran 2014 - 09:31 www.finansgundem.com

Ak Yatırım, bankacılık sektörü tahmin ve hedeflerinde revizyona gitti

Ak Yatırım ( www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, bankacılık sektörü için 2014 ve 2015 tahminlerimizi sırasıyla %12 ve %4 yukarı revize ettiklerini bildirdi.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Soluklanmanın ardından yükseliş devam eder mi?

Likidite koşulları hisse fiyatlarına destek vermeye devam edebilir. Bankacılık hisseleri 24 Mart'taki dip seviyesinden ortalamada %32 (dolar bazında %40) yükselişle, MSCI Banka endeksinin ve MSCI - Gelişmekte olan piyasalar banka endeksinin sırasıyla %30 ve %20
üzerinde getiri sağladı. Mevcut fiyat seviyeleri yatırımcılara kar realizasyonunu hatırlatıyor. Ancak banka hisseleri halen bir yıl önceki zirve seviyesinin %25 altında bulunuyor. Buna göre tarihsel açıdan halen yukarı potansiyel olduğu söylenebilir. Değerleme tarafından bakıldığında sektörde bazı bankaların değerine ulaştığını düşünüyoruz. Ancak gelişmekte olan piyasalara dönük para akımı bir süre daha devam edecek görünüyor. Bu paralelde sektör için "NÖTR" görüşümüzü korurken, zayıflamaların alım fırsatı yaratacağına inanıyoruz.

-   2014 tahminlerinde %12 yukarı revizyon, hedef fiyatlarda %25 artış:

Bankacılık sektörü için 2014 ve 2015 tahminlerimizi sırasıyla %12 ve %4 yukarı revize ettik. Beklentilerden daha olumlu marjlar ve varlık kalitesindeki görünüm revizyonumuzun arkasındaki etken. Buna göre yeni tahminlerimizle bankalarda 2014 için yıllık bazda %5,5 kar daralması (önceki %16 daralma), 2015 için ise yıllık bazda %25 kar büyümesi (önceki %35) öngörüyoruz. Diğer taraftan bankalardaki 12 aylık hedef fiyatlarımızı yükseltiyoruz. Daha önce kullandığımız bir yıl ileri doğru %16 Sermaye Maliyeti ve "Gordon Büyüme Modeli" yerine kademeli azan Sermaye Maliyeti (%15'den 2015'e kadar %12,5) ve "Artık Gelir Modeli" modeli ile hesaplama yöntemi izlememiz hedef fiyatlarımızdaki artışın arkasındaki etkenler.



-TEB'i Endeksin Üzerinde Getiri'ye, TSKB'yi "Endekse Paralel Getiri"ye, Asya Bank'ı "Endeksin Altında Getiri"ye revize ediyoruz. Değerlemelerimizdeki değişime rağmen, yeni hedef fiyatlarımız 12 aylık dönem için yaklaşık %17 yukarı potansiyel içeriyor. Artan iyimserliğin bankalarda kısmen fiyatlandığını düşünüyoruz. Sektör için "NÖTR" görüşümüzü sürdürüyoruz. Değerleme bazlı olarak TEB'i "Endeksin Üzerinde Getiri"ye revize ederken, TSKB için önerimizi "Endekse Paralel Getiri"ye, Bank Asya'yı da aşağı yönlü revizyonla "Endeksin Altında Getiri"ye indiriyoruz. Halkbank, İş Bankası ve Albaraka'da "Endeksin Üzerinde Getiri" notumuzu koruyoruz.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asyab06 Haziran 2014 23:08

    asyab da iştirak satış kararı alındı,,hedef fiyatta yeniden revizyon gerekli.

  • kerizantem kuşları aranıyor?06 Haziran 2014 12:45

    sat git birader tatile.borsa 62.000'den 80.000 e gelmiş getirilmiş hala getiri var deniyorsa satış için fırsat bekliyorlar demektir her zaman.

  • ismail06 Haziran 2014 10:40

    düşerken abartiı söylemelr cıkarken yine ayni söylemelr hani endesk 70 yuka cıkmazdım ne oldu ne degişdi arkadaslar bu uzmanlar fazla bişey bilmiyorlar yada bızleri kandırıyolar