BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka hisseleri için kritik bilanço dönemi----

Banka hisseleri için kritik bilanço dönemi

Banka hisseleri için kritik bilanço dönemi
11 Ekim 2021 - 16:22 www.finansgundem.com

Küresel yatırımcılar kredi kaybı rezervlerini serbest bırakan bankalardan üçüncü çeyrek bilançolarında yüksek hisse başı kazanç oranları bekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yıl küresel banka hisselerinde görülen güçlü rallinin devam edip etmeyeceği bu hafta yayınlanmaya başlayacak üçüncü çeyrek banka bilançolarındaki kredi aktivitelerine bağlı olabilir. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel Banka hisseleri küresel tahvil faizlerinin yükselmesinden ciddi biçimde yararlandı. Yükselen getiriler bankaların kredilerden elde ettiği kârların artmasını sağladı ve hisse senetleri tüm yıl boyunca diğer sektörleri daha iyi performans gösterdi.

Merkez bankalarının faiz artırımına ilişki beklentiler belirsizliğini koruyor. Ancak ekonomistler sıkılaştırma politikalarının beklenenden daha hızlı gerçekleşebileceğini belirtiyor ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkılaşma sinyalleri de bu öngörüleri destekler nitelikte. Yine de ekonominin bir yıl önceki seviyelerden toparlanmasıyla birlikte 2020’deki Kovid kısıtlamaları sırasındaki kayıplarından kurtulan banka hisseleri Wall Street yatırımcılarının favorisi oldu.

Ancak MarketWatch yazarı Steve Gelsi’ye göre dev banka hisseleri için bilançolar yaklaşırken yatırımcılar hisse başına kazançları daha yakından inceleyecek. Zira bankalar Kovid pandemisinin ilk günlerinde inşa ettikleri kredi kaybı rezervlerini ekonomi düzeldikçe kendi taban seviyelerine kaydırıyorlar. Bu hamleler bankaların kredi kayıp rezervlerini düzenleyici kurumların sınırları çerçevesinde sürdürebilmesine izin verirken aynı zamanda hisse başı kazanç tahminlerini geride bırakmak için fırsat oluşturuyor.

Sermaye yatırım firması Odeon Capital Group’un Bankalar Analisti Dick Bove konuyla ilgili açıklamasında, “Geçtiğimiz yıl kredi kayıp rezervleri için büyük miktarlar ayırdılar. Bu yılsa ekonominin yükseleceği beklentisi var. Yani daha düşük rakamlarda kredi kayıp rezervi ayırıyorlar. Bu durum hisse başı kazanç rakamlarına yansıyacaktır” ifadelerine yer verdi.

Ancak tüketiciler büyük satın alma faaliyetleri dışında ek borçlanmalardan kaçınıyorlar. Kredi aktivitesinin büyük bir kısmını banka olmayan borç verenlere kaptıran bankalar kredi aktivitesinde beklenen yükselişi gösteremeyebilir.

Bove, “Yılın başından bu yana bankalar işletmelere ya da aslına bakılırsa konut mortgage piyasasında artan bir şekilde kredi veremedi. Toplam kredilerinin %44,4'ünü temsil eden bu iki kredi portföyündeki varlıkları her iki alanda da azaldı. Otomobil kredilerindeki artış nedeniyle tüketici kredisi sektöründe hikaye daha olumlu. Ancak, tüm portföyler göz önüne alındığında, banka kredileri bugün bir yıl öncesine göre düştü” açıklamasında bulundu.

Ancak iyi tarafından bakıldığında, bankalar şirket evliliği ve satın almalar alanında (M&A) sermaye piyasası halka arz danışmanlık hizmetlerine daha fazla odaklanmış durumdalar. Bankalar rekor oranda sözleşmelerle kendilerini oldukça güçlü bir konuma yerleştiriyorlar. Bove, bu alanda baskın isimler olan JPMorgan Chase, Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi bankalara söz konusu eğilimin destek sağladığını belirtti. Bove, Bank of America’nın Merrill Lynch biriminin de M&A bankacılığından fayda sağladığını belirtiyor.

Merkez Bankası'ndan yüksek enflasyon uyarısı

 

Temettüler borsa getirilerinin itici gücü olacak

 

Piyasalarda gün ortası 11/10/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)