BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka hesaplarını boşaltan virüs----

Banka hesaplarını boşaltan virüs

Banka hesaplarını boşaltan virüs
07 Nisan 2013 - 16:09 www.finansgundem.com

ESET, son günlerde Türkiye’yi hedef alan Tinba adlı truva atı ile ilgili uyarıda bulundu

Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, son günlerde Türkiye’yi hedef alan Tinba adlı truva atı ile ilgili uyarıda bulundu. Bilgisayar kullanıcılarını sahte internet sayfalarına yönlendiren Tinba, doğrudan kişilerin şifre ve banka hesap bilgilerini hedef alıyor. ESET Türkiye Teknik Müdürü Erkan Tuğral’a göre, Tinba’nın bulaştığı bilgisayarlardan kesinlikle bankacılık işlemi yapılmamalı. 
ESET Türkiye teknik analistlerinin tespitlerine göre son birkaç gündür ülkemizde tinba adlı truva atınnın görülme sıklığında büyük bir artış var. Tinba, yeni bir zararlı yazılım değil, geçen yılın yaz aylarında beri hem dünyada hem de Türkiye’de sıkça görülüyor. Ancak ESET, son iki gündür özellikle Türkiye’nin hedef alındığı yeni ve yoğun bir saldırıyı tespit etti.
 Tinba oldukça yetenekli bir truva atı. Bilgisayarlarda kullanıcının kredi kartı bilgileri, şifreleri, parolaları gibi finansal kayıp oluşturabilecek bilgileri ele geçirme yeteneğine sahip. Ayrıca ağdaki trafiği de takip edebiliyor. Tinba, gerçek gibi görünen ancak sahte ve enfekte olmuş internet sayfaları yoluyla bulaşıyor. Sayfaları gerçek sanarak bunlara yönelen ve hassas bilgilerini paylaşan kullanıcıların dataları  böylece siber suçluların eline düşebiliyor. 
Zekice yapılanan tinba, anitivirüs yazılımlarını da atlatmaya çalışıyor. Mutlaka güncel ve lisanslı bir antivirüs yazılımı kullanmayı tavsiye eden  ESET Türkiye  Teknik Müdürü Erkan Tuğral, bilgisayara bulaştığı tespit edildikten sonra kesinlikle bankacılık ya da online alışveriş yapılmaması gerektiğini söyledi. 
Özellikle ESET NOD32 ve Smart Security kullanıcıları açısından virüs güncellemesi yapıldığını aktaran Erkan Tuğral, kullanıcılara ilgili güncellemenin yapılmasını beklemeyi, güncelleme bilgisayara ulaştıktan sonra da bilgisayarın yeniden başlatılmasını tavsiye etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)