BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Pozitif'e bir talip daha!----

Bank Pozitif'e bir talip daha!

Bank Pozitif'e bir talip daha!
14 Mayıs 2015 - 07:16 www.finansgundem.com

Bank Hapoalim'in Türkiye'deki iştiraki Bank Pozitif için masaya oturan yine yabancılar oldu

Yabancı bankaların Türkiye'den çıkacağına yönelik iddiasına yanıt yine yabancıdan geliyor. İsrail'in en büyük finans kuruluşu olan Bank Hapoalim'in Türkiye'deki iştiraki Bank Pozitif'i yine bir yabancı istiyor.Sabah'ın hyaberine göre, önceki gün Tel-Aviv Borsası'na açıklama yapan İsrailli banka, bir yatırımcının Türkiye'deki iştiraki Bank Pozitif'i almak için teklif verdiğini belirtti. O teklifin sahibi olan yabancı ise ABD'li yatırım fonları ve finans kuruluşlarını arkasına alan SBK Holding. Türkiye'de son dönemde satın aldığı şirketlerle adını duyuran SBK Holding'in, Bank Pozitif için masaya oturduğu ortaya çıktı. Hatta iki taraf, görüşmeler konusunda da mutabakat zaptı imzaladı. Edinilen bilgiye göre SBK Holding'in, İsrailliler ile anlaşması durumunda Bank Pozitif'i almak ve tekrar canlandırmak için 220 milyon dolarlık bir bütçeyi ayırdığı kaydediliyor.

2 milyar lira aktifi var

2006'da C Bank'a ortak olarak Türkiye pazarına giren Bank Hapoalim, bankanın adını Bank Pozitif'e çevirdi. 2011'de 14 şubesini kapatan ve yalnızca genel müdürlük binasından hizmet vermeye başlayan bankanın, yüzde 70'i Bank Hapoalim'in, yüzde 30'u ise Cıngıllıoğlu Ailesi'ne ait. 2 milyar liralık aktifleri olan bankayı isteyen SBK Holding ise sanayideki yatırımları ile öne çıkıyor.

Köklü firmaları alıyor

İlaç sektöründeki devleri peşpeşe bünyesine katan SBK Holding, geçen yıl önce BETASAN'ı, ardından da Türkiye'nin en eski şirketlerinden Münir Şahin İlaç'ı Ivory adlı Lüksemburglu bir fondan aldı. Ardından 69 yıllık Biofarma'yı Citigroup'tan devralan SBK Holding'in otomotiv yan sanayiden, cam endüstrisine kadar Türkiye'de bir çok alanda firması var. Zordaki firmaları alarak tekrar eski günlerine döndüren SBK Holding'in aldığı firmalarda yaklaşık 6 bin kişi çalışıyor.

Malezya'yı satıp Türkiye'ye odaklanacak

Ortadoğu'nun en büyük Finans kuruluşlarından Kuwait Finance House (KFH), Türkiye'de ağırlığını artıracağını açıkladı. Kuveyt Türk'ün ana hissedarı Kuwait Finance House, İslami bankacılığının Asya'daki üssü olarak bilinen Malezya'daki iştiraklerinin satışını değerlendirdiğini belirtti. KFH'den yapılan açıklamada, aralarında Malezya'daki İslami bankacılık birimi KFH Malaysia'nın da bulunduğu yatırımların bazılarını satmak için Credit Suisse'in yetkilendirildiği belirtildi. KFH'nin Malezya'daki çıkış süreci ise Türkiye'ye yarayacak. Kuveyt'in ikinci büyük bankası olan KFH, Malezya'daki birimini sattıktan sonra Türkiye'ye daha fazla yönelmeyi değerlendiriyor. Kuveytli finans kuruluşu, Malezya'daki bu varlık satışından elde edeceği gelir ile Türkiye'nin en büyük katılım bankası olan Kuveyt Türk'e daha fazla odaklanmayı planlıyor. Kuveyt Türk, Malezya'da geçen ay beş yıl vadeli 300 milyon ringit tutarında sukuk ihracı gerçekleştirmişti.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)