BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBank Pozitif sonunda satıldı----

Bank Pozitif sonunda satıldı

Bank Pozitif sonunda satıldı
10 Şubat 2021 - 10:04 www.finansgundem.com

İsrail'in en büyük bankalarından biri olan Bank Hapoalim, çoğunluk hissesine sahip olduğu Bank Pozitif'teki hisselerinin tamamını satmak için sözleşme imzaladı. Bank Pozitif, İngiltere merkezli HR Bank’a satıldı.

Türkiye’de beklenen başarıyı gösteremediği için uzun süredir satılmak istenen ve bir türlü satılamayan Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş.’nin satışıyla ilgili olarak, bankanın ortakları ile İngiltere menşeli HR BANK arasında ‘Hisse Satış ve Devir Sözleşmesi’ imzalandı.

"Devir işlemleri 9 Şubat tarihi ile tamamlanmıştır"

HR BANK üst yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş'nin hisse satış ve devir işlemleri 9 Şubat 2021 tarihi itibari ile tamamlanmıştır. Hisse devir işlemlerinin onayı için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) süreci başlatılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Bank Pozitif'in net karı açıklandı

 

Bank Hapoalim, Bank Pozitif'teki hisselerini satıyor

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Erdem26 Şubat 2021 17:49

    Bu yabancılar neden doğru yönetcici seçemiyorlar bir türlü anlayamadım, danışmanları da dogru seçemiyorlar, yabancı bankalar bu Yüzden başarılı olamıyorlar, bır süre sonra da ya çekip gidiyorlar, ya da küçük kalıyorlar, ülkeye de bir katkıları olmuyor,

  • hasan ufuk di11 Şubat 2021 11:23

    banka bu kadar kötü yönetilip zararı artarken bddk neredeymiş?? golf sahasında gezen yöneticiler ile bankacılık bu kadar

  • ata tunçer13 Şubat 2021 19:13

    aktif pasif kalemlerini bilmeyen çanta taşıyıcısını üst düzey yönetici yapan diil mi bu adam (A) 

  • Göççük Hasan12 Şubat 2021 10:26

    Aklı küçük egosu büyük ceo yıllarca bankanın canına okudu. Binlerce kişinin ahını aldı. Ama hala golf oynayıp, boğazda keyif ediyor.....Kabahat ona banka emanet eden sermayedarda. Yanındaki tüm akıllı yöneticiler tek tek terk etti bankayı sayesinde.

  • Selin 10 Şubat 2021 23:05

    Bu banka faliyet raporlarinda tapuda dolandirilip krediye konu gayrimenkulunun usulsuzce satildigini idda ediyordu. O gunden sonra frene basti Birde sermayesi ulkenin cikarlarina ters dusen bir ulkeye ait hayirlisi oldu.

  • İsmail Hasan Ak10 Şubat 2021 20:21

    Koskoca bankayı bakkal kadar küçülten ceo nerede? Buülke başarısız yönetici için cennet valllla