BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank of America’dan ESG için Avrupalı yıldızları topladı----

Bank of America’dan ESG için Avrupalı yıldızları topladı

Bank of America’dan ESG için Avrupalı yıldızları topladı
11 Haziran 2021 - 15:33 www.finansgundem.com

ABD’nin en büyük bankalarında Bank of America ESG’ye odaklanan yeni bir kurul oluşturdu. Banka birim için Avrupa’da en üst düzey yönetici pozisyonundaki isimleri atadı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD bankası Bank of America, çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyet (ESG) konularına odaklanan yeni bir kurul oluşturuyor. Financial News’in haberine göre, ABD bankası Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi için oluşturulan 'ESG Stratejik Konseyi' için bankanın Avrupa Birliği Birimindeki en üst düzey bankacılar görevlendirildi.

Bankanın iç yazışmalarına göre BoA’nın Avrupa Birliği biriminin başındaki isim Fernando Vicario ve birimin Küresel Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Başkan Yardımcısı Julian Mylchereest yeni kurulan konseyin başına getirildi.

ESG Stratejik Konseyi, Bank of America'nın bölgedeki çevresel etkisini en aza indirmeyi amaçlıyor. ABD bankasının bir diğer hedefi de müşterilerinde, yönetim kurulu tartışmalarında ve satın alım ve şirket evliliği kararlarında giderek daha fazla yönlendirici rol oynayan ESG konuları için nasıl tavsiyelerde bulunabileceği üzerinde çalışmak.

Konseyde ayrıca EMEA bölgesindeki 14 üst düzey Bank of America çalışanı, BoA EMEA Sermaye Piyasaları Başkanı Jeff Tannenbaum ve ESG Başkanı Andrea Sullivan da yer alacak.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dünya çapındaki yatırım bankaları her geçen gün daha fazla ESG konularına odaklanıyor. Küresel sürdürülebilir yatırım fonları, Morningstar’ın verilereine göre, 2021′in ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre %17 artışla 185,3 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Bu fonlarındaki varlıklar, 2020′nin dördüncü çeyreğine kıyasla %17,8 arttı. ESG fonlarına yönelik artan bu talep dev bankaların da politikalarını yönlendiriyor.

ESG hassasiyeti dev şirketleri sarsıyor

 

Garanti BBVA’dan, sürdürülebilir binalar için yapsatçı KOBİ’lere özel yeşil ticari kredi

 

Bitcoin konseyi kurdular, Musk'ı dahil etmediler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)