BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBank of America: Resesyon geldi, işsizlik artacak----

Bank of America: Resesyon geldi, işsizlik artacak

Bank of America: Resesyon geldi, işsizlik artacak
20 Mart 2020 - 13:47 www.finansgundem.com

Bank of America’ya göre ABD ekonomisi resesyona girdi. İşsizlik artacak, refah azalacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America geçeğimiz gün yatırımcılara Çin’de ortaya çıkan virüs dolayısıyla ABD ekonomisinin resesyona girdiği konusunda uyardı.

Bankanın ekonomisti Michelle Meyer, ABD ekonomisinin resmen resesyona girdiğini ilan ettiğini ve dünyanın diğer ülkelerine de yayılacağını söyledi.

Fakat Meyer, ekonomideki daralmanın ciddi olmasına rağmen bu düşüşün kısa ömürlü olacağına inandıklarını da sözlerine ekledi. Nisan ayında önemli bir düşüş beklenirken, temmuz ayına kadar ekonominin biraz daha normale dönmesi öngörülüyor.

Bank of Amerika öngörülerine göre ABD ekonomisi 2’nci çeyrekte yüzde 12 küçülecek, tüm yıl için de GSYİH yüzde 0.8 daralacak.

Geçtiğimiz günlerde, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Covid-19 salgınının ülkelerin mali durumlarını zayıflatacağını bildirmişti.

Açıklamada, salgından etkilenen ülkelerin karşılaştığı en temel ekonomik sonucun faaliyetlerin ani bir şekilde durması olduğu vurgulanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)