BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBank of America: FED enflasyon hedefinin fazla dışında kalacak----

Bank of America: FED enflasyon hedefinin fazla dışında kalacak

Bank of America: FED enflasyon hedefinin fazla dışında kalacak
06 Mayıs 2021 - 18:13 www.finansgundem.com

Bank of America ABD’deki enflasyonun FED’in %2’lik hedefinin fazlasıyla üstüne çıkacağını öngörüyor. BofA araştırmasına göre yatırımcılar bu nedenle portföylerini yeniden konumlandırıyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in en büyük bankalarından Bank of America’nın ekonomistlerine göre, yatırımcılar birkaç yıldır ilk kez ABD Merkez Bankası’nın %2'lik enflasyon hedefini "önemli ölçüde" kaçıracağı risklerini fiyatlandırıyor.

MarketWatch’un haberine göre Çarşamba günü BofA Küresel Araştırmalar raporunda ekonomistler, söz konusu fiyatlandırmaların pandeminin başlangıcındaki çöküşten bu yana istikrarlı bir şekilde yükselen nominal ve reel ABD Hazinesi getirileri arasındaki farka diğer bir deyişle başa baş enflasyona ilişkin değerlendirmelere dayandığını belirtiyor.

Bankanın araştırma notunda, “On yıllık başa baş enflasyon geçen ayki tahvil piyasası rallisinin ardından 2013 yılındaki öfke nöbetinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı” ifadelerine yer verildi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 2013 yılında ABD Merkez Bankası (FED) parasal genişleme politikasını durdurduğunu açıklayarak küresel piyasalarda ‘öfke nöbeti’ olarak bilinen bir reaksiyona neden olmuştu.

Yatırımcılar, FED’in faiz oranlarını yükseltmeye veya varlık alımlarını beklenenden daha erken artırmaya başlayarak portföylerine zarar getirebileceği endişesiyle enflasyona fazlasıyla dikkat ediyor. Enflasyondaki herhangi bir ani yükselişin ekonomideki toparlanmadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı ve geçici olup olmayacağını tartışılmaya devam ederken, bazı yatırımcılar bunun kalıcı olma riskine hazırlanmak için portföylerini yeniden değerlendiriyor.

BofA Küresel Araştırmalar raporu, başa baş enflasyonu "enflasyon risk primi" ve "gerçek enflasyon" beklentilerinin risk ayarlı bir ölçütüne dönüştürdü. Analizin "risk primi" bölümünün salgın öncesi seviyelerin üzerinde yükseldiğini belirten ekonomistler, pandeminin "benzeri görülmemiş doğasının" yanı sıra maliye ve para politikası karar alıcılarının da "ekonomiyi rekor hızda canlandırmaya çalıştıklarının" altını çizdiler.

BofA araştırmasında, “Portföy yöneticileri büyük olasılıkla varlıklarını riske atmayacak ve portföylerini yeniden konumlandıracaktır” denildi. Analistler, kalıcı enflasyon riskine hazırlanan yatırımcıların "süreyi kısaltmaları ve tahvillerden emtia ve hisse senetlerine yeniden dağıtım yapmaları" gerektiğini öne sürdüler.

BofA ekonomistleri araştırma raporunda, “Hisse senedi tercihlerinde yatırımcılar değerinin altındaki ve kısa vadede düşük volatilitedeki hisseleri tercih etmeliler” açıklamasına yer verdi.

"FED, varlık alımlarını azaltmaya başlamadı"

 

Üst düzey yatırımcıların aklındaki 5 büyük risk

 

ABD'de işsizlik azalıyor mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)