BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBank of America da resesyon diyor----

Bank of America da resesyon diyor

Bank of America da resesyon diyor
14 Temmuz 2022 - 11:38 www.finansgundem.com

Dünya ekonomisi bir resesyona mı sürükleniyor? Bu soruya “Evet” yanıtı verenlerin arasına Bank of America da katıldı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya ekonomisinin bir resesyona sürüklendiği uzun zamandır dillendiriliyor. FED’in agresif faiz artırımlarının ardından ekonomik verilerin de yavaşlamayı işaret ediyor olması uzmanları, analistleri ve finans kurumlarını resesyon konusunda daha kendinden emin davranmaya itiyor. Bugüne kadar bu fikre karşı çıkan kurumların başında gelen Bank of America da bu kervana katıldı ve resesyon ihtimalinin gerçekçi bir tahmin olduğunu belirtti.

Forbes’tan Siladitya Ray’in haberine göre, ABD ekonomisinde bu yıl bir resesyon yaşanacağına yönelik tahminlerde bulunan Deutsche Bank, Goldman Sachs ve Nomura gibi finans kurumlarına Bank of America da katıldı. ABD Çalışma Bakanlığı’nın son verileri yayınladığı gün bir açıklama yapan Bank of America, çok şiddetli olmasa da bu yıl ABD ekonomisinde hafif bir resesyon yaşanacağı tahmininde bulundu.

Hafifi bir durgunluk

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de son 40 yılın en yüksek enflasyon oranlarının yeni rekorlar tazelediği günlerde yapılan açıklamada ülkenin GSYİH’sının dördüncü çeyrekte yüzde 1,4 daralmasıyla 2022 yılı sonunda “hafif bir durgunluk” tahmin edildiği belirtildi.

Bank of America’nın resesyon tahmininden önce, Japon yatırım bankası Nomura, 2022 yılı sonunda beklediği ‘hafif resesyon’ ihtimalini, FED’in agresif faiz artırımları sonucu ‘güçlü ve muhtemel bir resesyon’ olarak revize etmişti. Nomura, ABD ekonomisinin gelecek yıl yüzde 1 oranında daralacağını da belirtmişti.

Resesyon tahmini ağırlıkta

Benzer şekilde Deutsche Bank da, 2023 yılında beklediği resesyon ihtimalini 2023’ün üçüncü çeyreği olarak revize etmiş ve GSYİH’da yüzde 3,1’lik bir daralma öngörerek ‘daha erken ve biraz daha şiddetli bir resesyon’ beklediğini belirtmişti.

Diğer Finans kurumları da benzer görüşler bildirmişti. Morgan Stanley CEO’su James Gorman, diğer tahminlere kıyasla iyimser olsa da resesyon olasılığını yüzde 50 olarak ifade etmişti. Moody's Analytics ‘resesyon risklerini rahatsız edici derecede yüksek’ olarak nitelerken Goldman Sachs ekonomistleri resesyon tahminlerini yüzde 15’ten önümüzdeki bir yıl içinde yüzde 30’a yükseltti.

Piyasalarda resesyon endişesi arttı

 

Resesyonun kanıtı 8 gösterge

 

Resesyon döneminde hayatta kalmanın 18 kuralı

 

Resesyon iyi bir haber olabilir mi?

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)