BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBank Asya için piyasalar nasıl tepki verecek----

Bank Asya için piyasalar nasıl tepki verecek

Bank Asya için piyasalar nasıl tepki verecek
04 Şubat 2015 - 03:13 www.finansgundem.com

TMSF'nin Bank Asya yönetimine el koyması piyasalarda nasıl karşılık bulacak?

Hürriyet Ekonomi yazarı Erdal Sağlam, dün gece saatlerinde gelen Bank Asya’nın yüzde 63’lük hissesinin Fona geçmesine ilişkin kararın piyasaları tedirgin ettiğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Uzun süredir devam eden faiz tartışmalarının piyasaya etkisi, merkez bankası’nın olağanüstü toplantı kararını iptal etmesi üzerine yumuşamıştı. Durumun normalleştiğine dikkat çeken bir bankacı, “Tam Merkez yeni bir pozisyon aldı piyasalar rahatladı derken Bank Asya kararı piyasalarda yeni olumsuz harekete neden olabilir” dedi. Bu tepkinin çok sert olmasını beklemediklerini, zaten dün bank asya hisselerinde ciddi düşüş yaşandığını kaydeden aynı bankacı, bu nedenle tepkinin yumuşatılmış olabileceğini söyledi. Kurlar üzerinde ise bu karar nedeniyle yeniden bir baskı oluşabileceği ama bunun da çok sert olmayacağı tahmin ediliyor. Bu karara dışarıdan gelecek tepkilerin olacağı ama çok sert olup piyasayı bozacak boyutlara ulaşmayacağı tahmin ediliyor. Tabi ki kararın ilk etkileri geçtikten sonra, dün Bank Asya hisselerinde, bu kararı bilen birilerinin mi işlem yaptığının sorgulanması gerekiyor. Ayrıca bu kararın teknik mi siyasi bir karar mı olduğu, bir ay önceki ortaklık yapısı aynıyken niye şimdi sorun olduğu gibi konuların tartışılması, kararın dava konusu olup ileride tartışmaya devam edilmesi de kaçınılmaz görülüyor.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)