BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBank Asya davası eylülde başlıyor----

Bank Asya davası eylülde başlıyor

Bank Asya davası eylülde başlıyor
10 Mayıs 2021 - 09:06 www.finansgundem.com

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait olan ve TMSF'ye devredildikten sonra iflasına karar verilen Bank Asya'nın A Grubu hissedarlarının çeşitli hapis cezalarına çarptırılmasının ardından flaş bir gelişme yaşandı.

Bank Asya'nın yöneticilerine yönelik 2018'de hazırlanan iddianame sonrası İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 61 sanık hakkında geçtiğimiz günlerde karar verilmişti.

HİSSEDARLARA CEZA YAĞDI

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede FETÖ'nün kara para aklarken Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi'nin üs şeklinde kullanıldığını belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

2011- 2013 yılları arasında swift kayıtlarına göre çoğunlukla Finansbank A.Ş.'nin Bahreyn Şubesi, Akbank ve Garanti Bankası'nın Malta şubesinde bulunan Koza Altın A.Ş.'ye ne ait hesaplar ile şirketin Türkiye'de bulunan hesapları arasında milyarlarca dolar paranın gelip gittiği, ayrıca hazırlanan MASAK raporuna göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kayıtlarında Koza Altın A.Ş.'nin Bahreyn ve Malta'daki kendi hesaplarına yaklaşık 5 milyar doları, Koza Anadolu Metal A.Ş.'nin Bahreyn ve Malta'daki kendi hesaplarına yaklaşık 800 milyon oları ve Koza İpek Holding A.Ş.'nin Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'ta kendi hesaplarına yaklaşık 1.24 milyar doları gönderdiği yürütülen soruşturma ile ilgili düzenlenen MASAK raporunda belirtilmiştir.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Dosyayı inceleyen mahkeme tarafından hazırlanan tensip zaptında müflis Asya Bankası A.Ş., iflas dairesinin adına ve suçtan zarar gören TMSF Başkanlığı adına davetiye çıkarıldı. Mahkeme, bankanın müsadere edilmesinin görülmesi için duruşmayı eylüle erteledi.

Finans Gündem, Türkiye'deki 15 bankanın katıldığı anketi açıklıyor

 

Bankacılık sektörünün geleceği belirsiz

 

Bank Asya iddianamesinde çarpıcı FETÖ detayları

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa10 Mayıs 2021 12:27

    Bank Asya'ya yazık ettiler,Türkiye için bir kazançtı,suçlular cezalandırılaydı ama bankaya dokunulmamalıydı.Çalışanlara yazık oldu,üst düzey çalışanlar iş bulabildi,ama küçükler ezildi,hepsi Fetö'cü değildi ki                                          Bir de borsada hisse sahipleri vardı,onların suçu ne?                                                                 

  • Zarar 10 Mayıs 2021 11:49

    Hisseler ne olacak. Kac yıldır bekliyoruz

  • Pala10 Mayıs 2021 09:41

    Bankaya para gelip gitmesi suç mu:)

  • BİR DOST10 Mayıs 2021 22:16

    Safa yatıp manipüle etmeye çalışan saftirik blader, Bankanın öz sermayesi paradan ibarettir, eğer kayıtasız yurt dışına aktarılıyorsa bu bankanın sermayesi boşatılıyor(kaçırılıyor) demektir. Bu manipülatör arkadaşlar toplanmadıkça işler düzelmez, adalet yerini bulmaz.