BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBank Asya, Cizre’de şube açtı----

Bank Asya, Cizre’de şube açtı

Bank Asya, Cizre’de şube açtı
09 Kasım 2013 - 15:04 www.finansgundem.com

Şube ağını hız kesmeden genişleten Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, Şırnak’taki ilk şubesini Cizre’de açtı

Türkiye’nin lider katılım bankası Bank Asya, istikrarlı büyümesini aralıksız sürdürüyor. Şube sayısını günden güne artıran Bank Asya'nın Cizre şubesi Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Genel Müdür Yardımcısı Murat Demir, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağrı ve Cizre İlçe Emniyet Müdürü Harun Taş’ın katılımlarıyla hizmete açıldı.
Törende konuşan Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Cizre Şubesi’nin açılmasıyla Şırnak’taki ilk şubelerinin hizmete girdiğini söyledi. Şube sayılarını artırmayı aralıksız sürdürdüklerini belirten Ahmet Beyaz, “Biz Türkiye’nin her bölgesinde aktif olarak müşterilerine hizmet götüren bir bankayız. Cizre’de olmaktan, burada bu güzel insanlara hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Üretime doğrudan destek veren bir banka olduklarını vurgulayan Ahmet Beyaz, “Bank Asya’nın büyürken temel bir prensibi var. O da kendi değerlerimizle büyümek. Türkiye’nin her yerinde hizmet ağı olan bir bankayız. Şubelerimiz, müşterilerimizle yakın temas kurduğumuz mecralar. Biz, bir yandan teknolojiyi etkin kullanıp müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz, diğer yandan şube ağımızı genişletiyoruz” diye konuştu.

2013 yılı itibariyle biri yurt dışında olmak üzere 251 olan şube sayısına 30 yeni şube daha ekleyerek 281’e çıkardıklarına dikkat çeken Ahmet Beyaz, 2013 yılı sonuna kadar da 20 yeni şube daha açarak şube sayısını 301’e, 2012 yılında 700 olan ATM sayısını bine ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Bank Asya Cizre Şube Müdürü Bülent Şanlı ise, Cizre’ye hizmet veriyor olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Şubemizde her türlü ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak organizasyon yapısına sahibiz. Amacımız bireysel ve KOBİ bankacılığı alanlarında öncü projelere imza atarak Cizre ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak” dedi.
REEL EKONOMİYE SAĞLANAN DESTEK 30,4 MİLYAR TL
Bank Asya, bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla dönem net karını, 2013 yılı ikinci çeyreğine oranla yüzde 9,5 oranında artırarak 61 milyon TL’ye, ilk dokuz aylık karını da 161 milyon TL’ye yükseltti. Bank Asya’nın kullandırdığı nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye sağladığı finansal destek 30,4 milyar TL’ye ulaştı.

Türkiye’nin ilk ve tek faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik kuruluşundan bugüne geçen 1,5 yılın ardından 110 bin katılımcı sayısıyla 17 oyuncunun bulunduğu sektörde 10. sıraya yükseldi.

Bank Asya, yeni iştirakleriyle de büyüyen bir katılım bankası. Banka, bu yılın Mayıs ayında sukuk ihraçları, halka arz,  birleşme ve satın alma gibi kurumsal finansman alanında müşterilerinin yatırımlarını farklı alanlarda değerlendirmelerine yönelik danışmanlık hizmeti vermek üzere Asya Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi kurdu.

Bankacılık hizmetlerinin yanı sıra finansal hizmetlerin tümünü müşterilerine sunan bir finansal grup olmak için adımlar atan Bank Asya’nın diğer iştirakleri arasında; Asya Portföy, Asya Girişim, Işık Sigorta ve Tuna GYO yer alıyor.

Yurt dışında da büyümesini sürdüren ve geçtiğimiz yıl yurt dışındaki ilk şubesini Erbil’de açan Bank Asya, Süleymaniye ve Bağdat'ta şube açmak için başvurularını yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)