BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Ban: Derhal ateşkes yapılmalı----

​Ban: Derhal ateşkes yapılmalı

​Ban: Derhal ateşkes yapılmalı
21 Temmuz 2014 - 23:56 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Ban, İsrail ile Filistin'e derhal ve şartsız şekilde ateşkes yapmaları çağrısında bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ile başkent Kahire'de düzenlediği ortak basın toplantısında, "Bütün taraflar derhal ateşkese gitmelidir" dedi.

"İki tarafta da şiddet durmalı" diyen BM Genel Sekreteri ancak böylece taraflar arasında diyologun başlayabileceğini dile getirdi.

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri ise "Mısır, Gazze'de ateşkes sağlanması için başlattığı girişimde bir değişikliğe gitme niyetinde değil" diye konuştu.

Mısır, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı saldırıların durması ve sınır kapılarının açılmasını öngören ateşkes girişiminde bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Mısır'da
Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ile Filistin arasında "ateşkes" konusunu görüşmek üzere Mısır'a geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, süresi belirtilmeyen ziyaret çerçevesinde Kerry, darbenin ardından göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüşecek.

Görüşmelerde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında ateşkes yollarının ele alınacağı, bunun yanı sıra Suriye ve Irak konularının da masaya yatırılacağı belirtildi. 

Kerry'nin, Mısır'da bulunan BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun ile de görüşmesi bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)