BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaltık ülkelerinin liderleri Kiev'de----

Baltık ülkelerinin liderleri Kiev'de

Baltık ülkelerinin liderleri Kiev'de
13 Nisan 2022 - 16:51 www.finansgundem.com

Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya cumhurbaşkanları, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski ile görüşmek üzere Kiev'e gitti.

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, sosyal medya hesabından "Güçlü bir siyasi destek ve askeri yardım mesajıyla Kiev'e gidiyoruz" diyerek, diğer liderlerle birlikte tren istasyonunda yürürken görüldükleri fotoğrafı paylaştı.

Polonya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada dört ülkenin liderinin Kiev'e vardıkları doğrulandı. Ancak güvenlik gerekçesiyle dört cumhurbaşkanının Kiev ziyaretinin ayrıntılarına ilişkin açıklama yapılmadı.

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis'in sözcüsü, görüşmelerin Ukrayna'daki sivillere yardım ve Ukrayna ordusuna destek ile savaş suçlarının soruşturulması üzerine odaklanacağını bildirdi.

Avrupalı liderler son günlerde Zelenski ile görüşmek üzere Kiev’e gidiyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da geçen hafta Ukrayna’ya gitmişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ise dün, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etmek istediğini, ancak Zelenski'nin bu isteği geri çevirdiğini açıklamıştı.

“Afganistan savaşından daha fazla kayıp verildi”

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın “Ukrayna operasyonunun planlandığı gibi gittiği” açıklamasını eleştirerek, “Moskova, savaşın başlamasından bu yana geçen 48 günde 10 yıl süren Afganistan savaşından daha fazla kayıp verdi” dedi.

Zelenski son yayınladığı video mesajında, “Rusya, ‘özel operasyonun’ planladığı gibi gittiğini bir kez daha söyledi. Ama dürüst olmak gerekirse, dünyada hiç kimse böyle bir planın nasıl gerçekleştiğini anlamıyor. Onbinlerce Rus askerinin öldüğü bu planı kim onaylayabilir?” diye konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ayrıca, savaşın başladığı 24 Şubat’tan bu yana geçen 48 günde, Rus ordusunun kayıplarının Sovyetler Birliği'nin Afganistan'da 10 yıldan uzun sürede verdiği kayıpları aştığına dikkat çekti.

Moskova 25 Mart itibarıyla bin 351 askerinin hayatını kaybettiğini, Ukrayna ise gerçek sayının 20 bine yakın olduğunu bildiriyor.

Başkent Kiev etrafından çekilen Rus güçlerinin önümüzdeki günlerde ülkenin doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki saldırılarını arttırması bekleniyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin dün yaptığı açıklamada, “Rusya’yı korumak için başlatılan Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonun amacına ulaşacağını” savunmuştu. Putin, Rus askerlerinin savaşı kazanacağı sözü vererek, “Batı'nın Moskova'yı dize getiremeyeceğini” söylemişti.

AB ülkeleri Ukraynalı sığınmacıların grivnalarını dönüştürecek

 

Rusya: Mariupol’da 1026 Ukrayna askeri teslim oldu

 

ABD'den, Ukrayna'ya 750 milyon dolarlık silah desteği

 

Putin'in yakın dostuna karşı Ukraynalı esirler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)