BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBalkonda sigara içmek yasaklandı!----

Balkonda sigara içmek yasaklandı!

Balkonda sigara içmek yasaklandı!
16 Ocak 2015 - 17:33 www.finansgundem.com

Almanya’da Yargıtay sigara tiryakilerini üzecek bir karara imza attı

Almanya'da kiracıların kendi balkonlarında sigara içebilmelerine ilişkin hukuk kavgası yüksek mahkemeye taşındı. Almanya'da alınan bu kararın diğer ülkelerde de hızla yayılması bekleniyor.

Almanya’da Yargıtay sigara tiryakilerini üzecek bir karar aldı. Yüksek mahkeme apartmanlarda oturanların balkonda sigara içmelerinin belirli sürelerle sınırlanabileceğine hükmetti.

Brandenburg eyaletinin Premnitz kentinde aynı apartmanda yaşayan iki aile arasında yaşanan bir anlaşmazlığın yüksek mahkemeye intikal etmesi üzerine konuyu görüşen mahkeme, balkonda sigara içilmesine gerektiğinde sınırlama getirilebileceğine karar verdi.

Balkonda sigara içmeye sınırlandırma getirilmesini dumandan aşırı etkilenme şartına bağlayan mahkeme, sınırlama kararıyla birlikte davayı yeniden görüşülmek üzere Potsdam Eyalet Mahkemesi’ne geri gönderdi.

Yüksek mahkeme, eyalet mahkemesinden şikayetçi ailenin sigara dumanından ne derece etkilendiğinin tespitine ve hangi saatlerde bu eyleme sınırlama getirileceğine karar vermesini istedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Biz dünyanın tek özgür 16 Ocak 2015 18:57

    Türkiye'de böyle bir karar alınca önce muhalefet karşı çıkar. tepemizden attıkları izmaritlerle(rüzgarda açık camdan içeri giriyor) birgün evimiz yanacak.