BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBalıklar kredi kartı ile alışveriş yaptı----

Balıklar kredi kartı ile alışveriş yaptı

Balıklar kredi kartı ile alışveriş yaptı
21 Ocak 2023 - 13:50 www.finansgundem.com

Japon YouTuber'ın başı dertte. Hareket yakalama özelliğini kullanarak geliştirdiği bir programla, oyunda balıklara komut veren Youtuber oyun çökünce balıklar yanlış yerlere tıklayıp kredi kartıyla harcama yaptı.

Sosyal medyada yaşanan tuhaf olaylara bir yenisi daha ekledi. Japonya'da bir Youtuber kurduğu sistemle balıklarına video oyunu oynatırken balıklarının kredi kartıyla harcama yapmasıyla belaya girdi. Twitch'te de yayın yapan Mutekimaru Channel'ın balıkları oyun çökünce yanlış yerlere tıklayıp kredi kartıyla harcama yaptı.

Mutekimaru, hareket yakalama özelliğini kullanarak geliştirdiği bir programla, balıkların yüzerken oyunlara komut verebildiği basabildiği bir sistem geliştirdi.

Balıklar bu sistemle Crystal, LeafGreen ve Sapphire gibi Nintendo platformlarında oynanabilen Pokémon oyunlarında 20 bin saat harcarken bu anlar yayımlandı.

Balık sürüsü 15 Ocak'ta Pokémon Violet adlı oyunu oynarkense bir arıza meydana geldi. Oyun hata sebebiyle kapansa da hayvanlar hareket edip tuşlara basmaya devam etti.

Balıklar böylece kullanıcı adını değiştirdi, Nintendo'nun dükkanına girdi, Mutekimaru'nun kredi kartı bilgilerini ekrana yansıttı. Bu esnada Mutekimaru'nun kredi kartından Nintendo cüzdanına 500 yen (yaklaşık 75 TL) eklendi. Balıklar parayla satılan profil ikonlarına da ödeme yaptıktan sonra konsolu kapattı.

Mutekimaru, Nintendo'yla temasa geçtiğini ve "balıkların hatası sonucuna satın alınan ürünlerin" iadesini istediğini söyledi.

Ünlü YouTuber takipçilerini 55 milyon dolar dolandırdı

 

YouTuber'lara vergi düzenlemesinde ayrıntılar belli oldu

 

Youtuber video çekmek için uçağı düşürdü! Soruşturma başlatıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)