BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBalıkesir'de ilk "tanzim satış noktası" açıldı----

Balıkesir'de ilk "tanzim satış noktası" açıldı

Balıkesir'de ilk tanzim satış noktası açıldı
16 Şubat 2019 - 11:58 www.finansgundem.com

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sebze meyve fiyatlarını düşürmek için ilk tanzim satış noktası kuruldu

Toplu Taşıma Merkezi'nde çeşitli sebze ve meyve ürünlerinin bulunduğu  tanzim satış noktasına büyük ilgi gösteren vatandaşlar kuyruk oluşturdu.Alanı gezen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu,  yaptığı açıklamada, son dönemde ülkede özellikle tarım ürünlerinde fiyatların  yükselmesiyle ciddi bir spekülasyon oluştuğunu söyledi.

Vatandaşların bu durumdan mağdur olmaması için Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul ve Ankara'da kurulan tanzim satış  noktalarının peyderpey diğer illere de yayıldığını belirten Kafaoğlu, sözlerini  şöyle sürdürdü:

"Vatandaşımıza ucuz sebze yedirmek için gayret sarf ediyoruz. Bununla  ilgili olarak Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve Büyükşehir Belediyesine  bağlı olan BATAŞ şirketi ile bu organizasyonu yapıyoruz. Ürünleri Tarım Kredi  Kooperatifi aracılığıyla alıyoruz. Özellikle Balıkesirli üreticileri mağdur  etmemek için Balıkesir'de üretilen marul, karnabahar ve kelemi de  Balıkesirli  üreticilerden alarak, vatandaşlarımıza doğrudan ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu  şekilde fiyatlarda bir denge oluşsun, vatandaş mağdur olmasın diye ciddi gayret  gösteriyoruz."

Kafaoğlu, talep olması halinde ilçeler dahil farklı yerlerde tanzim  noktası açmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Alışveriş yapan vatandaşlardan Hasan Boylukara ise bunun güzel bir  uygulama olduğunu kaydetti. Marketlere ve pazarlara göre fiyatların uygun olduğunu dile getiren  Boylukara, "Bu ürünler, bugüne kadar üretilenin üstünde bir fiyatla satılmış  olmasaydı bu duruma gelinmeyecekti." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz16 Şubat 2019 22:40

    yerleştirilmiş yerleşik gıda teröristi  marketlere pkkya atılan OBÜS MERMİSİ gibi yerleştirdi  TANZİM SATIŞ OBÜŞLERİ. EN KALBİ DUYGULARIMLA TEŞEKKÜRLER BAŞKAN ERDOĞAN.

  • ordu17 Şubat 2019 12:08

    Bİm ve A101'in sahipleri ve ortaklarının tamamı Akp'li

  • Tekno16 Şubat 2019 19:47

    Ucuzluk kuyruklarıyla yokluk kuyruklarını karıştırmamak lazım Amerikada da kara cuma günü millet geceden kuyruk olup sabah kapıları kırar tv telefon yokluğundan değil ucuz satıldığı için.

  • Turgut 16 Şubat 2019 14:16

    Dünyanın neresinde patates, soğan, biber kuyruğu var acaba

  • meraklı17 Şubat 2019 12:07

    diktatörlüklerde

  • Vatandaş16 Şubat 2019 14:02

    Balıkesir'in gözü aydın patlıcan ve ıspanak fiyatları düşecek :) 

  • cingöz16 Şubat 2019 12:50

    sebze, meyvenin bu kadar bol olduğu ege bölgesinde bile fiyatlar uçtu gitti.